detector.media
Гала Скляревська
14.06.2019 21:45
Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»
Роман Недзельський про звільнення із ZIK: «Ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції»
Шефредактор новин каналу ZIK прокоментував обставини свого звільнення

Шефредактор новин телеканалу ZIK Роман Недзельський, як і низка інших очільників різних підрозділів каналу та медіахолдингу ZIK, заявив про звільнення після зміни власника ZIK – ним став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.

ZIK – це вже третій канал, який придбав Тарас Козак. Він об’єднує три свої канали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», яким керуватиме телепродюсер Олексій Семенов.

«Детектор медіа» поговорив з Романом Недзельським про те, як журналісти дізналися про зміну власника каналу та про обставини, що змусили його піти.

– Романе, чи планує звільнятися хтось із новин і тижневика? І чи можете ви підтвердити інформацію видання «The Бабель» про колективну заяву, яку готують журналісти каналу з приводу зміни власника?

– Я зараз не можу підтвердити, що буде колективна заява журналістів. Я можу говорити тільки за себе. Завтра, як я планую, вийде останній випуск програми, яку ми робили, як вважали за потрібне нашою редакцією, в яку не втручалися. Надалі я не можу сказати про долю кожного зі співробітників. Але я знаю, що чимало журналістів і редакторів хотіли б написати заяви на звільнення, але з якихось особистих причин можуть зробити це раніше або пізніше.

Зараз іще з нового менеджменту, представників нового власника, ніхто на канал не приїжджав, ми їх не бачили, не спілкувалися з ними. Що вони скажуть людям – ще теж не відомо.

Для себе я таке рішення прийняв давно, ще коли почали з’являтися чутки (про зміну власника – Ред.), я ходив спілкуватися до менеджменту каналу, який мене наймав на роботу, запитував їх про ситуацію. Тому що я мав з ними домовленість про невтручання в новини і в тижневик. Для мене було важливо, хто є власником і чи залишаються ті люди, які є гарантами домовленості, на посадах. Допоки вони залишалися на посадах, я стверджував, що зміни власника не відбулося – тому що у мене не було ніяких підстав стверджувати, що це сталося. Бо ніхто не приходив до нас, нічого не просив, ніяких спроб прибрати сюжети про Медведчука також не було. А вони виходили, наприклад, сюжети Олексія Братущака, який у нас тоді ще працював. Відповідно,я спростовував ці чутки, хоча мені менеджери інших каналів казали, що Тарас Козак хвалиться, що він купив ZIK.

Зараз я не вважаю за можливе навіть про щось домовлятися з людьми Медведчука або з призначеним ним менеджментом.

– А коли ці чутки про Козака ви почули вперше?

– Це почалося десь у березні (інформація про продаж каналу Медведчуку та пов’язаним з ним людьми з’являлася ще у вересні та грудні 2018 року. – Ред.). Але все це почалося з мітингів під каналом (у березні 2018 року. – Ред). Тоді ми взагалі з цього сміялися, жартували, що коли на канал зайде Медведчук, то на каналі одразу поліпшиться фінансове становище – питання не в зарплатах, а в меншій кількості камер, ніж на інших каналах, і так далі. Але не виглядало так, що на канал зайшли великі гроші – все залишилося, як було. І за цими вторинними ознаками – я ж не знав, чи йдуть переговори, з Димінським я навіть не знайомий, не впевнений, чи він знає про моє існування – я вважав, що продажу не відбулося. Навіть сьогодні ми в ньюзрумі дізналися про зміну власника з повідомлення інформагенції.

Фото: архів ДМ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY