detector.media
01.06.2019 15:00
Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ
Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ
Колишня заступник головного редактора Kyiv Post і виконавча директорка «Громадського Телебачення» Катерина Горчинська може стати головним редактором відновленого «Forbes Україна».

Про це повідомляє видання «theБабель» з посиланням на власні джерела. Проте сама пані Горчинська не підтвердила і не спростувала інформацію.

«Жодних коментарів, нічого з цього приводу сказати не можу», - сказала вона виданню.

«Детектору медіа» вона також сказала, що нічого не може відповісти на це питання.

Видання AIN.ua 31 травня повідомило з посиланням на джерела, що видання Forbes повернеться в Україну до кінця цього року. Його видавцем, за даними видання, виступить словацька компанія Barecz & Conrad Media. Вона вже володіє франшизами Forbes у Словаччині, Чехії, Австрії та Угорщині.

У 2016-2018 роках Катерина Горчинська була виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення». Раніше також працювала у KyivPost на посаді заступниці головного редактора, керувала відділом розслідувань київського бюро «Радіо Свобода», співпрацювала з виданнями The Wall Street Journal і The Financial Times. У липні 2018-го пані Горчинська підтвердила «Детектору медіа», що вона йде з посади виконавчої директорки «Громадського ТБ» в жовтні. 

Як відомо, журнал «Forbes Україна» видавався з березня 2011 року. Останній номер вийшов у січні 2017 року, а сайт припинив оновлення місяцем пізніше. У березні звільнився головред видання та частина команди.

Forbes Media розірвав угоду з UMH Group ще в 2014 році, використавши пункт договору про настання випадку «форс-мажору». Американська сторона наголосила, що українська асоціація Forbes разом із Сергієм Курченком завдали шкоди бренду через цензуру та втручання в редакційну політику.

31 травня 2018 року Апеляційний суд міста Києва виніс рішення, що Forbes Media LLC правомірно розірвав угоду з UMH Group щодо випуску журналу в Україні. Відтак UMH Group і пов'язаним з ним структурам заборонили використовувати торговельну марку Forbes і вести будь-яку діяльність, пов'язану з цим брендом.

Раніше UMH Group програв ще три суди против Forbes Media.

Також у 2018 році американська компанія Forbes Media повідомляла про плани знову вивести журнал Forbes на український ринок.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY