СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook

СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook

26 Квітня 2019
3522

СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook

3522
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти головного редактора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва через пост у Facebook. Провадження порушили за депутатським зверненням Ігоря Мосійчука (Радикальна партія Олега Ляшка).
СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook
СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook

Про це 26 квітня народний депутат написав на своїй сторінці в Facebook.

«Справа стосується посту в ФБ (Айдера) Муждабаєва, де після першого туру виборів він закликав стріляти в спину тим, хто проголосував не за (Петра) Порошенка і від’єднати 6-8 областей України», – написав Ігор Мосійчук.

Головред ATR у коментарі «Детектору медіа» назвав дії депутата піаром та відмовився їх коментувати.

Нагадаємо, 24 квітня головний редактор інтернет-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив, що на рішення Бабушкінського районного суду Дніпра, який постановив стягнути з нього 357 тис 408 гривень моральної шкоди через пост у Facebook, уже подали апеляцію. Позивачами виступали дніпровський бізнесмен Олександра Петровського та ще одна особа.Йдеться про пост журналіста на його сторінці в Facebook від 18 грудня 2018 року, у якому він наводить цитату генерального прокурора Юрія Луценка про бізнесмена Олександра Петровського.

Раніше дніпровський бізнесмен Олександр Петровський подав до суду на інтернет-видання «Цензор.нет», його головреда Юрія Бутусова та ще двох осіб через «висвітлення його особи в негативному світлі» і «твердження про його причетність до кримінального світу». 

Йдеться про публікацію на порталі «Цензор.нет» «Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, - Сініцин. ФОТОфакт», пост пана Бутусова у Facebook «"Нарик" - главный меценат Днепра» та репост цього допису двома жінками. 

13 серпня 2018 року Дніпровський Жовтневий райсуд частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду