detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26.04.2019 14:51
СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook
СБУ відкрила провадження проти головреда ATR Муждабаєва через пост у Facebook
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти головного редактора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва через пост у Facebook. Провадження порушили за депутатським зверненням Ігоря Мосійчука (Радикальна партія Олега Ляшка).

Про це 26 квітня народний депутат написав на своїй сторінці в Facebook.

«Справа стосується посту в ФБ (Айдера) Муждабаєва, де після першого туру виборів він закликав стріляти в спину тим, хто проголосував не за (Петра) Порошенка і від’єднати 6-8 областей України», – написав Ігор Мосійчук.

Головред ATR у коментарі «Детектору медіа» назвав дії депутата піаром та відмовився їх коментувати.

Нагадаємо, 24 квітня головний редактор інтернет-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив, що на рішення Бабушкінського районного суду Дніпра, який постановив стягнути з нього 357 тис 408 гривень моральної шкоди через пост у Facebook, уже подали апеляцію. Позивачами виступали дніпровський бізнесмен Олександра Петровського та ще одна особа.Йдеться про пост журналіста на його сторінці в Facebook від 18 грудня 2018 року, у якому він наводить цитату генерального прокурора Юрія Луценка про бізнесмена Олександра Петровського.

Раніше дніпровський бізнесмен Олександр Петровський подав до суду на інтернет-видання «Цензор.нет», його головреда Юрія Бутусова та ще двох осіб через «висвітлення його особи в негативному світлі» і «твердження про його причетність до кримінального світу». 

Йдеться про публікацію на порталі «Цензор.нет» «Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, - Сініцин. ФОТОфакт», пост пана Бутусова у Facebook «"Нарик" - главный меценат Днепра» та репост цього допису двома жінками. 

13 серпня 2018 року Дніпровський Жовтневий райсуд частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY