Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці провели в них обшуки та вилучили комп’ютери (ДОПОВНЕНО)

Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці провели в них обшуки та вилучили комп’ютери (ДОПОВНЕНО)

25 Квітня 2019
2263

Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці провели в них обшуки та вилучили комп’ютери (ДОПОВНЕНО)

2263
Редакція Finance.ua повідомила, що 24 квітня Київська міська прокуратура №1 провели в їх офісі обшуки, унаслідок яких вилучили робочі комп’ютери та всі сервери з серверної.
Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці провели в них обшуки та вилучили комп’ютери (ДОПОВНЕНО)
Редакція Finance.ua повідомила, що правоохоронці провели в них обшуки та вилучили комп’ютери (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляється на сайті Finance.ua.

«Про причини обшуку у Finance.ua дізналися з наданих правоохоронцями документів. З них випливає, що Finance.ua підозрюють у тому, що компанія під виглядом фінансової організації зв’язувалася з якимись «потерпілими», яким був потрібен кредит, і просила зробити «страховий внесок у розмірі 15%» для отримання кредиту, а потім виводила ці гроші в офшори», – йдеться в повідомленні.

Директор Finance.ua Сергій Віндерських, своєю чергою, назвав ці звинувачення «абсурдними».

«Finance.ua розвиває сервіс порівняння кредитів у банках і МФО, який дозволяє вибрати кредит і відправити онлайн-заявку в кредитні організації. При цьому ми ніколи не беремо грошей з користувачів сервісу, не просимо робити ніяких платежів або внесків. Finance.ua фінансується за рахунок розміщення реклами і комісій від банків за залучених клієнтів і не бере грошей з користувачів», – розповів він.

Директор Finance.ua також додав, що зараз адвокати готують скарги на проведення обшуку.

У прес-службі прокуратури Києва в коментарі «Детектору медіа» підтвердили проведення обшуку. У прокураторі уточнили, що слідчі дії були проведенні в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Справу порушили через можливі шахрайські дії при видачі кредитів.

«На даний момент в інтересах слідства не можу розголошувати про результати, а також – подробиці даного кримінального провадження, оскільки слідчі дії тривають», – додали в прес-службі прокуратури.  

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського.

СБУ та прокуратура Криму 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

16 травня 2018 Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. Згодом суд неодноразово продовжував термін арешту для нього.

Під час засідання Апеляційного суду в Херсоні 1 червня Вишинський заявив про відомову від українського громадянства. Проте у Державній міграційній службі зазначили, що самої лише заяви недостатньо для виходу з громадянства. Також вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру.

14 березня 2019 Вишинського перевели зі слідчого ізолятора Херсона до Києва, де розглядатиметься в суді його справа.

4 квітня суд розпочав розглядати по суті справу керівника «РИА Новости Украина Кирила Вишинського».

Фото: Finance.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду