У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»

У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»

9 Квітня 2019
1050

У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»

1050
У Мінську працівники Слідчого комітету Білорусі у вівторок, 9 квітня, прийшли з обшуком в офіс телеканалу «Белсат». За попередніми даними, слідчі дії можуть проводитися в рамках кримінальної справи за статтею про наклеп.
У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»
У Білорусі проводять обшук в офісі телеканалу «Белсат»

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

«Працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій Білорусі о 8:55 спиляли двері мінського офісу телеканалу, у дворі, де знаходиться офіс телеканалу, стоїть автомобіль з міліціонерами в цивільному», - йдеться в повідомленні. 

У рамках якої справи проводять проводяться слідчі дії, наразі невідомо. Зазначається, за попередніми даними, обшук може проводитися в рамках кримінальної справи за ст. 188 КК (наклеп). Представниця «Белсату» в Білорусі Ірина Славникова припустила, що справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми в закупівлях медичного обладнання.

Згодом офіційний представник Слідчого комітету Сергій Кабакович підтвердив, що обшук пов'язаний зі справою про «наклеп», передає білоруська служба «Радіо Свобода».

«Слідчим комітетом розслідується кримінальна справа за ч. 2 ст. 188 КК РБ, «наклеп», порушена прокуратурою Мінська через поширення на сайті телеканалу «Белсат» вигадок наклепницького характеру. У ході розслідування отримані відомості про місцезнаходження комп'ютерної техніки, за допомогою якої, як передбачається, і були поширені в інтернеті завідомо неправдиві відомості. Крім того, представники польського телеканалу раніше допитувалися в рамках розслідування даної кримінальної справи», – зазначив він.

Нагадаємо, у березні 2017 року до двох офісів польського телеканалу «Белсат» у центрі Мінська увійшла міліція з прокурорським ордером на обшук. Тоді формальною причиною обшуків було «незаконне використання товарного знака». 

Затриманий того ж місяця у Мінську журналіст телеканалу «Белсат» Олександр Борозенко згодом оголосив голодування на знак протесту проти адміністративного арешту. 9 квітня він вийшов на волю. 

Фото: Белсат 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду