«1+1» подасть позов на Порошенка до суду –  Ткаченко

«1+1» подасть позов на Порошенка до суду – Ткаченко

12 Квітня 2019
5376

«1+1» подасть позов на Порошенка до суду – Ткаченко

5376
Генеральний директор групи «1+1 медіа», що належить Ігорю Коломойському, Олександр Ткаченко заявив про наміри подати позов до суду проти Президента України Петра Порошенка через його звинувачення на адресу телеканалу та після того, як він «увірвався в ефір приватної кампанії, користуючись статусом глави держави».
«1+1» подасть позов на Порошенка до суду –  Ткаченко
«1+1» подасть позов на Порошенка до суду –  Ткаченко

Про це Олександр Ткаченко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Після того, як ви (Петра Порошенко –  ДМ) ганебно увірвалися до нас сьогодні на ефір, приватної кампанії, без запрошення, користуючись статусом глави держави і не збиралися йти, навіть, незважаючи на ввічливі натяки ведучої зайняти крісло в студії, і знову багато говорили – і все мимо реальних фактів , mais — excusez moi, s’il vous plait, не інакше як на позов до суду від нас ви не заробили. Чекайте – в понеділок. У тому числі і за минулі звинувачення на адресу "1+1"», –  заявив він.

Гендиректор «1+1» розповів, що кандидатів у президенти не запрошували на програму «Право на владу». 

«Ефір – "Право на владу" сьогодні. Все як звичайно-запрошені гості, не кандидати, Експерти, з різних сторін. І раптом за пару хвилин до ефіру, з'являється представник АП –  (Володимир) Горковенко біля воріт студії. Починає світську бесіду з адміністратором. І тут без мигалок і охорони у двір держстудії Довженка під'їжджають дві машини і виходить сам –  Президент. При чому не зовсім зрозуміло в якому він тут статус –  кандидата або президента», – зазначив він.

За його словами, Петра Порошенка пропустили в студію, бо «статус президента ніхто не відміняв». Водночас він додав, що пана Порошенка запрошували в ефір «Право на владу» під час виборчої кампанії.

Йдеться про ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» від 11 квітня 2019 року, де кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський поговорили телефоном, але так і не змогли домовитися.

Петро Порошенко під час ефіру сказав, що прийшов у студію ток-шоу, щоб запросити Володимира Зеленського на дебати.

«Детектор медіа» звернувся до медіаюриста, аби той прокоментував ситуацію.

Нагадаємо, пан Ткаченко 29 березня також писав у Facebook про наміри звернутися з позовом до суду проти Петра Порошенка, бо Президент України назвав у Twitter «заляканими» журналістів «1+1» та звинуватив їх у поширенні неправдивої інформації.

Зокрема, пан Порошенко мав на увазі сюжет програми «Українські сенсації», який вийшов на «1+1» 24 березня. Там його звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

Голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», аби «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». І що це позов не проти журналістів, а проти каналу. Радник президента Олег Медведєв повідомив, що в позові не буде матеріальних претензій, а лише вимога спростування поширеної раніше інформації.

10 квітня пан Порошенко, коментуючи конфлікт із Ігорем Коломойським та націоналізацію «ПриватБанку», заявив, що діяльність каналу «1+1» не має нічого спільного з журналістикою.

Варто додати, що кінцевим бенефіціаром «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують із кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Так, за даними проекту «Схеми: корупція в деталях»,  юрист Зеленського Андрій Богдан є особистим адвокатом Коломойського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду