ГПУ хоче знати, які ще публікації я готую, – журналіст «Нового времени»

ГПУ хоче знати, які ще публікації я готую, – журналіст «Нового времени»

21 Лютого 2019
1344

ГПУ хоче знати, які ще публікації я готую, – журналіст «Нового времени»

1344
Журналіст «Нового времени» Іван Верстюк прокоментував рішення Печерського суду міста Києва про надання доступу до внутрішніх документів видання Генеральній прокуратурі України
ГПУ хоче знати, які ще публікації я готую, – журналіст «Нового времени»
ГПУ хоче знати, які ще публікації я готую, – журналіст «Нового времени»

Про це пише видання Liga.net.

Журналіст вважає, що реальна мета ГПУ відрізняється від офіційно заявленої. На його думку, відомство намагається отримати доступ до джерел іфнормації, щоб розуміти не тільки, хто надав документи про «діамантового прокурора» Олександра Корнійця і навчанні його дочки в Лондоні, як говорив спікер ГПУ Андрій Лисенко, але і які подальші публікації він готує.

«Годі збагнути, що таке відбувається в європейській країні в 2019 році, коли країна навіть в Конституції зафіксувала вектор на ЄС, де суди вважають захист журналістських джерел пріоритетом в справах, які стосуються медіа», – сказав він.

Нагадаємо, 4 лютого суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що дозвіл надано через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі журналіста. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти», але «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Свою позицію щодо ситуації висловили члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір» , представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір«Ініціатива 34», Посольство США в Україні, Комітет захисту журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду