Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження

Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження

6 Лютого 2019
2369

Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження

2369
Активістка, блогерка, журналістка видання «Громадське слідство» з Одеси Катерина Маденс повідомила, що протягом місяця за нею стежать невідомі. Вона писатиме заяву до поліції
Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження
Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження

Про стеження журналістка повідомила у Facebook.

За словами пані Маденс, протягом місяця біля під’їзду її будинку вона бачить «чоловіків в капелюхах». Журналістка повідомляє, що вони спостерігають за тим, коли вона виходить з під’їзду та коли повертається додому.

«Одного дня, вранці, мене взагалі чекав чоловік в балаклаві. Довелось почекати поки хтось з сусідів не вийде на роботу бо мого чоловіка не було вдома. З того дня я перестала виходити з будинку без його супроводу», – написала вона.

«Детектору медіа» вона розказала, що в основному пише про діяльність Одеської міської ради. Зокрема, про мера міста Геннадія Труханова і партію «Довіряй Ділам».

«Перед тим як все почалося я критикувала депутата Ірину Єсенович і через це до мене почав писати якийсь помічник депутата (за його словами). Все це переросло в погрози та дзвінки. Я не знаю чий саме він помічник, але він дуже яро захищав Єсенович», – розказала вона.

«Детектору медіа» журналістка повідомила, що подаватиме заяву до поліції: «Ми порадились з правозахисниками і вони зараз допомагають мені написати все якісно. Заяву я буду подавати завтра зранку (7 лютого – ДМ)», – сказала вона.

Пані Маденс підтримує рух «Хто вбив Катю Гандзюк?». 

«Закликаємо вас поширити цей пост. Маємо зробити цих людей відомими, аби і замовники, і виконавці тисячу разів подумали, перш ніж зробити непоправне. 

Також звертаємось до громадських активістів та журналістів: якщо ви помічаєте за собою стеження або відчуваєте будь-який тиск - пишіть про це, будь ласка. Бо зреагувати вчасно - надзвичайно важливо. Ми більше не можемо дозволити собі втрачати активних людей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова. Категоріями-лідерами за кількістю порушень стали перешкоджання, погрози та напади на журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2369
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду