detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
06.02.2019 17:52
Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження
Журналістка Катерина Маденс звернеться до поліції через стеження
Активістка, блогерка, журналістка видання «Громадське слідство» з Одеси Катерина Маденс повідомила, що протягом місяця за нею стежать невідомі. Вона писатиме заяву до поліції

Про стеження журналістка повідомила у Facebook.

За словами пані Маденс, протягом місяця біля під’їзду її будинку вона бачить «чоловіків в капелюхах». Журналістка повідомляє, що вони спостерігають за тим, коли вона виходить з під’їзду та коли повертається додому.

«Одного дня, вранці, мене взагалі чекав чоловік в балаклаві. Довелось почекати поки хтось з сусідів не вийде на роботу бо мого чоловіка не було вдома. З того дня я перестала виходити з будинку без його супроводу», – написала вона.

«Детектору медіа» вона розказала, що в основному пише про діяльність Одеської міської ради. Зокрема, про мера міста Геннадія Труханова і партію «Довіряй Ділам».

«Перед тим як все почалося я критикувала депутата Ірину Єсенович і через це до мене почав писати якийсь помічник депутата (за його словами). Все це переросло в погрози та дзвінки. Я не знаю чий саме він помічник, але він дуже яро захищав Єсенович», – розказала вона.

«Детектору медіа» журналістка повідомила, що подаватиме заяву до поліції: «Ми порадились з правозахисниками і вони зараз допомагають мені написати все якісно. Заяву я буду подавати завтра зранку (7 лютого – ДМ)», – сказала вона.

Пані Маденс підтримує рух «Хто вбив Катю Гандзюк?». 

«Закликаємо вас поширити цей пост. Маємо зробити цих людей відомими, аби і замовники, і виконавці тисячу разів подумали, перш ніж зробити непоправне. 

Також звертаємось до громадських активістів та журналістів: якщо ви помічаєте за собою стеження або відчуваєте будь-який тиск - пишіть про це, будь ласка. Бо зреагувати вчасно - надзвичайно важливо. Ми більше не можемо дозволити собі втрачати активних людей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова. Категоріями-лідерами за кількістю порушень стали перешкоджання, погрози та напади на журналістів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY