Журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що за ними стежили під час роботи над фільмом про Альперіна

Журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що за ними стежили під час роботи над фільмом про Альперіна

27 Лютого 2020
2019

Журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що за ними стежили під час роботи над фільмом про Альперіна

2019
За журналістом «Слідство.Інфо» Дмитром Реплянчуком та продюсеркою Євгенією Моторевською стежили під час роботи над фільмом-розслідуванням «Король контрабанди» про українського бізнесмена Вадима Альперіна. Про це «Детектору медіа» повідомив Дмитро Реплянчук.
Журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що за ними стежили під час роботи над фільмом про Альперіна
Журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що за ними стежили під час роботи над фільмом про Альперіна

Він розповів, що стеження зафіксували лише в Одесі, куди приїхали, щоб записати коментар з Вадимом Альперіним.   

«Поза Одесою ми не помічали (стеження за собою, – ДМ). Але треба враховувати, що ми не професійні правоохоронці, оперативники – тобто, ми не маємо тих навичок, аби зафіксувати професійне стеження за собою. Але в Одесі, коли ми під’їжджали до його (Вадима Альперіна, – ДМ) офісу, до будинку, де він може перебувати – ми постійно фіксували за собою одні й ті самі машини», – сказав пан Реплянчук.

Зокрема, автори фільму помітили, що за ними стежать особи на Chevrolet Aveo сірого кольору та на ВАЗ-2109 золотистого кольору.  

«Ми постійно помічали, що за нами ходять люди. Деякі люди намагалися приховуватися: лише ми на них починали дивитися – вони закривалися, намагалися міняти маршрут. Деякі люди, особливо під кінець, не приховуючись нас фотографували, фотографували номерні знаки нашої машини, намагалися ходити за нами, відслідковувати нас», – додав журналіст.

Водночас пан Реплянчук уточнив, що прямого перешкоджання їх роботі не було: «Вони не підходили до нас, не говорили з нами, ніяк не натякали, що стежать. Це скоріше спостереження для того, щоб доповідати про всі наші дії, про всі наші рухи».

Він припустив, що це робилося з метою психологічного тиску або задля розвідування інформації, щоб «кінцевий замовник міг оперативно знати – що й де [роблять журналісти]».

Нагадаємо, 26 лютого о 21:40 «UA: Перший» відбулася прем’єра фільму-розслідування «Король контрабанди» виробництва команди «Слідство.Інфо». «Король контрабанди» – десятий розслідувальний фільм команди «Слідства.Інфо». Герой розслідування — український бізнесмен Вадим Альперін, який, за словами розслідувачів, завдяки великим грошам та зв'язкам змусив державу працювати на себе. Уперше про нього заговорили 2008 року, коли сомалійські пірати захопили судно «Фаїна», яке належало підприємцю, з українськими моряками на борту. Після цих подій Альперін зник з інформаційного простору.

Наприкінці 2019-го українські правоохоронці здійснили масштабну спецоперацію та викрили митні схеми бізнесмена. Журналісти проєкту «Слідство.Інфо» дізналися, що наразі детективи продовжують розслідування проти Вадима Альперіна та, як вони стверджують, його спільників із митниці.

На фото Вадим Альперін

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2019
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду