Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді

Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді

14 Вересня 2018
1063
14 Вересня 2018
17:00

Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді

1063
13 вересня у Київському районному суді Полтави відбулося попереднє слухання у справі побиття журналіста і блогера Ярослава Журавля. Видання «Коло» повідомлє, що місцевий активіст Олександр Масюк погрожував журналістам.
Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді
Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді

Видання пише, що поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, присутній у судовій залі місцевий активіст Олександр Масюк погрожував журналістам.

Зокрема, як зазначає видання, у бік журналістів звучали слова «побійтися мене, я переламаю вам руки-ноги», «вивести із зали суду», «викликати на журналістів поліцію». А також поради «не приходити більше у суд, бо буде погано». 

Наступне судове засідання суддя призначив на 21 вересня.

Нагадаємо, у травні поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

Наразі двоє осіб 1992 року народження підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, вчинене групою осіб) КК України.

9 липня полтавські правоохоронці оголосили про підозру одному з підозрюваних.

14 серпня затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті полтавсього журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1063
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду