Денісову не пускають до Романа Сущенка в СІЗО (ДОПОВНЕНО)

Денісову не пускають до Романа Сущенка в СІЗО (ДОПОВНЕНО)

18 Червня 2018
1282

Денісову не пускають до Романа Сущенка в СІЗО (ДОПОВНЕНО)

1282
18 червня у Москві Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пускають на зустріч із журналістом Романом Сущенком, якого утримують у СІЗО «Лефортово»
Денісову не пускають до Романа Сущенка в СІЗО (ДОПОВНЕНО)
Денісову не пускають до Романа Сущенка в СІЗО (ДОПОВНЕНО)

Про це пані Денісова повідомила у відео на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з українцем. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пускають.  

«До нас вийшов заступник цього закладу і повідомив, що усі наші документи надіслані до Федеральної служи з виконання покарань для прийняття рішення. Якого рішення, якщо в нас є дозвіл суду? Ми всі формальності зробили таким чином, як це передбачено російським законодавством. Ми не знаємо, до чого вони будуть чіплятися, щоб нас не допустити до Романа Сущенка», – розказала вона.

Пані Денісова також повідомила, що о 17:30 спливає час, коли вона може зустрітися з Сущенком.

Згодом пані Денісова повідомила, що до них «знову вийшов заступник керівника установи і повідомив, що документи повернуто у Московський міський суд».

Нагадаємо, 15 червня пані Денісова отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим, прибувши до колонії в Лабитнангі. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

Після цього український омбудсмен заявила, що її російська колега Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в держзраді, поки сама вона не потрапить до Олега Сенцова у російській колонії.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського судущодо вироку Сущенку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду