ФСБ заявляє, що затриманий у Росії український журналіст Сущенко – співробітник ГУР

ФСБ заявляє, що затриманий у Росії український журналіст Сущенко – співробітник ГУР

3 Жовтня 2016
2687

ФСБ заявляє, що затриманий у Росії український журналіст Сущенко – співробітник ГУР

2687
Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ заявляє, що український журналіст Роман Сущенко, затриманий у Росії, є співробітником головного управління розвідки Міноборони України, який «збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил і Національної гвардії Росії»
ФСБ заявляє, що затриманий у Росії український журналіст Сущенко – співробітник ГУР
ФСБ заявляє, що затриманий у Росії український журналіст Сущенко – співробітник ГУР

Про це повідомляє «РИА Новости».

ФСБ називає спеціального кореспондента українського національного інформагентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка кадровим ГУР Міноборони та полковником.

Російське відомоство заявило також, що затриманий українець «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії Росії, які становлять державну таємницю й витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК). ФСБ підтвердило факт порушення кримінальної справи за статтею «шпигунство».

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Українське національне агентство «Укрінформ» поширило заяву щодо затримання у Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

«Укрінформ» також повідомив, що агентство  і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали угоду з відомим російським адвокатом Марком Фейгіним, який раніше захищав Надію Савченко. Адвокат уже подав клопотання в Слідче управління ФСБ про вступ у справу і з ранку намагається пробитися до затриманого українця.

Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. Наприклад, у жовтні 2013 року він опублікував свою статтю на сайті «Укрінформу» під назвою «Чорний рік для газет у Франції: втеча в цифру».

Пізніше Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Національна спілка журналістів України відреагувала на арешт у Москві власкора інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка та закликає міжнародні медіаорганізації втрутитися у цю ситуацію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду