Український омбудсмен прибула до Росії, де відвідуватиме українських політв’язнів

Український омбудсмен прибула до Росії, де відвідуватиме українських політв’язнів

14 Червня 2018
955

Український омбудсмен прибула до Росії, де відвідуватиме українських політв’язнів

955
Людмила Денісова планує перевірити умови, в яких утримуються наші співвітчизники, в тому числі Олег Сенцов і Роман Сущенко
Український омбудсмен прибула до Росії, де відвідуватиме українських політв’язнів
Український омбудсмен прибула до Росії, де відвідуватиме українських політв’язнів

У четвер, 14 червня, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова виїхала до Російської Федерації, щоб відвідати місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

Про це повідомила прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини.

Український омбудсмен планує перевірити умови тримання наших громадян, забезпечення їх юридичною та медичною допомогою. А також дотримання Росією свого законодавства при ув’язненні українців та виконання нею ратифікованих міжнародних конвенцій, що регулюють права обмежених у свободі.

У Москві в офісі Уповноваженого РФ з прав людини відбулася зустріч Людмили Денісової та керівника апарату Омбудсмена РФ. (На фото)

За словами українського омбудсмена, російська сторона запропонувала здійснити перший візит у суботу, 16 червня, до міста Омськ, де утримується українець Дмитро Штибліков.

«Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де утримується Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», - коментує Людмила Денісова.

Крім того, вона зазначила, що зараз проводиться робота щодо можливого відвідання журналіста Романа Сущенка, який утримується у СІЗО «Лефортово», та Микола Карпюка, який перебуває в тюрмі у місті Владимир.

Прес-служба омбудсмена нагадує, що, згідно домовленостей між Петром Порошенком та Володимиром Путіним, було складено список політв’язнів, яких планують відвідати омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії Людмила Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова сказала журналістам у Єкатеринбурзі, що уповноважені з прав людини Росії та України розраховують відвідати на територіях обох країн по 34 ув'язнених, повідомляє російський «Інтерфакс».

Вона зазначила, що планує відвідати в Україні в тому числі журналіста Кирила Вишинського, активістку «Волонтеров победы» Олену Одновол, російських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, колишнього військовослужбовця Віктора Агєєва та інших.

«Людмила Денісова планує відвідати і просить посприяти в цьому мене і органи влади, Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших», - сказала Тетяна Москалькова.

Той факт, що український омбудсмен планує відвідати зокрема Романа Сущенка, підтвердив і його громадський захисник Марк Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент України Петро Порошенко 9 червня у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним наголосив, що українських політв'язнів у РФ потрібно звільнити якнайшвидше, на що отримав вимогу негайного звільнення заарештованих в Україні російських журналістів. 

Фото: ombudsman.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду