Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков

Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков

13 Листопада 2017
1329
13 Листопада 2017
17:16

Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков

1329
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Вільна Європа»/ «Радіо Свобода» на 2017-2018 академічний рік з України отримав Гліб Жаворонков. Конкурс на стипендію оголошувався п’ятий рік поспіль.
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Гліб Жаворонков прийшов до журналістики з громадянського суспільства і відеовиробництва, створював репортажі, культурні проекти, прямі ефіри для «Громадського ТБ Одеси», пояснювальні відео й антикорупційні розслідування для некомерційних організацій, вів політично-розважальний відеоблог. Стипендіат зосереджений на антикорупційній тематиці, матеріалах, що допомагають суспільно-політичній обізнаності, використовує сучасні форми мультимедіа і документальний стиль оповідання.

Стипендія імені Вацлава Гавела дає можливість журналістам працювати під керівництвом фахівців «Радіо Вільна Європа»/ «Радіо Свобода» у штаб-квартирі у Празі (Чехія), а також у місцевих бюро. Мета стипендії – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму.

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії. Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови.

Нагадаємо, у 2016-2017 академічному році стипендіаткою премії імені Вацлава Гавела від України стала Ярослава Куцай. Переможниця цікавиться передовсім питаннями довкілля і природокористування, була автором низки статей для українського National Geographic.

У 2014-2015 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Ольга Мальчевська, яка до цього працювала на «ТСН», 5 каналі, телеканалі «Україна» і на «Новому каналі».

У 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Наталія Седлецька – українська журналістка-розслідувачка, учасниця ініціативи YanukovychLeaks, з 2014 року – ведуча програми «Радіо Свобода» «Схеми: корупція в деталях».

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду