Стипендію імені Вацлава Гавела виграла журналістка Ярослава Куцай

Стипендію імені Вацлава Гавела виграла журналістка Ярослава Куцай

1 Листопада 2016
2070
1 Листопада 2016
15:37

Стипендію імені Вацлава Гавела виграла журналістка Ярослава Куцай

2070
Конкурс Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2016-2017 академічний рік з України виграла Ярослава Куцай
Стипендію імені Вацлава Гавела виграла журналістка Ярослава Куцай
Стипендію імені Вацлава Гавела виграла журналістка Ярослава Куцай

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Переможниця цікавиться передовсім питаннями довкілля і природокористування, є автором низки статей для українського National Geographic.

Із 2014 по 2016 жила у Рейк’явіку і співпрацювала як позаштатний кореспондент з українськими ЗМІ й англомовними ісландськими журналами Iceland Review, Iceland Magazine і HA Magazine. Була репортером програми «Час» на 5 каналі, прес-секретарем Національного екологічного центру України, публікувалася в суспільно-політичних тижневиках The Ukrainian Week, «Український тиждень», «Дзеркало тижня», інтернет-виданнях Media Sapiens, «Платформа», «Апарат» і глянці «Женский Журнал».

Стипендія імені Вацлава Гавела дає можливість журналістам попрацювати під керівництвом фахівців РВЄ/РС у штаб-квартирі у Празі, а також у місцевих бюро. Мета стипендії – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму.

У 2014-2015 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Ольга Мальчевська, яка до цього працювала на «ТСН», «5 каналі», телеканалі «Україна» і на «Новому каналі».

У 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Наталія Седлецька – український журналіст-розслідувач, учасниця ініціативи YanukovychLeaks, з 2014 року – ведуча програми Радіо Свобода «Схеми».

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії, за підтримки Prague Freedom Foundation і Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE97.

Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови.

На фото - Ярослава Куцай

Фото: "Радіо Свобода"

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду