detector.media
13.11.2017 17:16
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела виграв від України Гліб Жаворонков
Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Вільна Європа»/ «Радіо Свобода» на 2017-2018 академічний рік з України отримав Гліб Жаворонков. Конкурс на стипендію оголошувався п’ятий рік поспіль.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Гліб Жаворонков прийшов до журналістики з громадянського суспільства і відеовиробництва, створював репортажі, культурні проекти, прямі ефіри для «Громадського ТБ Одеси», пояснювальні відео й антикорупційні розслідування для некомерційних організацій, вів політично-розважальний відеоблог. Стипендіат зосереджений на антикорупційній тематиці, матеріалах, що допомагають суспільно-політичній обізнаності, використовує сучасні форми мультимедіа і документальний стиль оповідання.

Стипендія імені Вацлава Гавела дає можливість журналістам працювати під керівництвом фахівців «Радіо Вільна Європа»/ «Радіо Свобода» у штаб-квартирі у Празі (Чехія), а також у місцевих бюро. Мета стипендії – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму.

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії. Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови.

Нагадаємо, у 2016-2017 академічному році стипендіаткою премії імені Вацлава Гавела від України стала Ярослава Куцай. Переможниця цікавиться передовсім питаннями довкілля і природокористування, була автором низки статей для українського National Geographic.

У 2014-2015 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Ольга Мальчевська, яка до цього працювала на «ТСН», 5 каналі, телеканалі «Україна» і на «Новому каналі».

У 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України була Наталія Седлецька – українська журналістка-розслідувачка, учасниця ініціативи YanukovychLeaks, з 2014 року – ведуча програми «Радіо Свобода» «Схеми: корупція в деталях».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY