Журналісту Семені вручили обвинувальний акт – адвокат

Журналісту Семені вручили обвинувальний акт – адвокат

7 Грудня 2016
2095

Журналісту Семені вручили обвинувальний акт – адвокат

2095
7 грудня кримському журналісту Миколі Семені вручили постанову про притягнення як обвинуваченого в остаточній редакції. Матеріали по справі планують передати до суду до 1 січня 2017 року.
Журналісту Семені вручили обвинувальний акт – адвокат
Журналісту Семені вручили обвинувальний акт – адвокат

Про це повідомляє адвокат журналіста Еміль Курбедінов, пише «Крим.Реалії».

Слідчий повідомив, що з 8 грудня починається процес ознайомлення з матеріалами справи. Був ряд клопотань від захисту.

«З того, що ми бачили сьогодні, я можу сказати, що Микола Семена буде представлений суду як людина, яка особливо ненавидить Росію, Путіна і його режим. Ілюзій ніяких ми не маємо, в будь-якому випадку буде обвинувальний вирок. Єдине, під тиском громадськості і через абсурдність цієї справи, може бути обрано міру покарання у вигляді умовного позбавлення волі. Я не думаю, що зараз правоохоронці підуть на те, щоб реально позбавити волі журналіста», - сказав Курбедінов.

За його словами, найближчим часом сторона захисту буде вивчати матеріали справи, «яких налічується близько шести томів по 250 сторінок кожен. Після цього буде вироблятися остаточна лінія захисту».

Нагадаємо, у квітні російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

28 квітня Миколу Семену перевели у статус обвинуваченого. Його адвокат Олександр Попков заявив, що журналіста можуть узагалі позбавити свободи пересування.

З 7 липня Семені обмежили доступ до особистого банківського рахунку. Зокрема, його банківська карта Російського національного комерційного банку (РНКБ) виявилась  заблокованою.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів повідомили про солідарність із кримським журналістом та про підтримку своїх членів в Україні – Національної спілки журналістів та Незалежної медіа-профспілки. Зокрема, у спільній заяві МФЖ і ЄФЖ наприкінці квітня йшлося про заклик до російської влади «відмовитися від необгрунтованих звинувачень проти Семени». Своє занепокоєння справою проти Миколи Семени висловлювала і Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович.

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з непоодинокими фактами зникнення громадян України, а також триваючими кримінальними переслідуваннями за політичними ознаками українських громадян на тимчасово окупованій території АР Крим, і вимагає припинити переслідування кримського журналіста Миколи Семени.

22 серпня Кримська делегація виступилана VI Всесвітньому форумі українців зі зверненням про долю кримського журналіста Миколи Семени, який перебуває в окупованому Криму і якого ФСБ звинувачує у начебто сепаратизмі.

Київський районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, 29 серпня,відхиливскаргу адвоката Миколи Семени на дії слідчого ФСБ.

Захист переслідуваного ФСБ в окупованому Росією Криму українського журналіста Миколи Семени повідомляє, що в жовтні-листопаді справу журналіста передадуть до російського суду.

На початку вересня адвокат журналіста Олександр Попков заявив, що шанси на винесення справедливого і виправдувального вироку російським судом – дорівнюють нулю.

5 жовтня  Верховна Рада звернулася із заявою до парламентів держав-членів ЄС, США, Канади та Японії, Європейського парламенту, діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра та до представника Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович із закликом консолідувати зусилля щодо звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени. 

6 грудня стало відомо, що російська ФСБ закінчила слідство у справі кримського журналіста Миколи Семени.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2095
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду