Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю

Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю

25 Серпня 2016
1261

Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю

1261
Головний редактор миколаївського видання «НикВести» Олег Деренюга, якого 24 серпня СБУ звинуватила в хибному дзвінку про замінування Соборної площі у Миколаєві, заявив, що своє затримання спецпризначенцями він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями
Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю
Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю

Про це пише «НикВести».

Про деталі затримання пан Деренюга розказав 25 серпня на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі в Києві.

 «Пов'язую затримання з роботою в рамках моніторингу і професійною роботою журналіста. Разом з адвокатами подав заяву, де вказав, що співробітникам СБУ віддав телефон під тиском. Суть звинувачень в тому, що з мого телефону нібито були дзвінки про мінування площі Соборної, хоча в цей час журналісти, мого видання в тому числі, не помітили в той час на місці рятувальників, кінологів. Тим більше, могли взяти роздруківку оператора, тому мій телефон не для цього потрібен був. Вони його забрали, щоб подивитися листування, можливо з нардепами, політиками. Ми вели і ведемо достатнього багато резонансних справ, у тому числі про контрабанду в області, незаконну розробку кар'єрів, зв'язки з кримінальними авторитетами. Зокрема після публікації аудіозапису розмови кримінального авторитета на нас почали тиснути», - зазначив журналіст.

Він попросив залучити співробітників СБУ до передбаченої законом відповідальності за позбавлення права на захист, права на власність, а також перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Журналіст також нагадав, що з весни є координатором Всеукраїнської руху проти політичної корупції «Під контролем» в Миколаївській області, в рамках цієї діяльності займався моніторингом.

Як пише видання «НикВести», пан Деренюга активно висвітлював події під час подій на Майдані, неодноразово робив репортажі із зони проведення АТО, де висвітлював роботу волонтерів і службу бійців Збройних сил України, був учасником Євромайдану і зараз бере участь в судовому процесі про розгін Майдану в Миколаєві.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з прес-службою СБУ України для висвітлення позиції відомства.

Нагадаємо, 24 серпня в приміщенні СБУ Миколаєва головного редактора «НикВести» допитували три години спецпризначенці. Він вимагає притягнути співробітників СБУ до відповідальності.

Фото: "НикВести"

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду