Один з керівників «Батьківщини» у Миколаєві погрожує журналістам розправою

Один з керівників «Батьківщини» у Миколаєві погрожує журналістам розправою

6 Липня 2016
1654

Один з керівників «Батьківщини» у Миколаєві погрожує журналістам розправою

1654
Заступник голови Миколаївської обласної організації партії «Батьківщина» Олег Кравец погрожує журналістам місцевого інтернет-видання «Преступности.НЕТ» фізичною розправою у соціальній мережі Facebook.
Один з керівників «Батьківщини» у Миколаєві погрожує журналістам розправою
Один з керівників «Батьківщини» у Миколаєві погрожує журналістам розправою

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Крім заступника обласної організації партії «Батьківщина» Олега Кравця журналістам погрожують також інші активісти, які вже місяць мітингують під будівлею Миколаївської обласної державної адміністрації у зв’язку з корупційними скандалами в області.

Як зазначає ІМІ, конфлікт між журналістами інтернет-видання «Преступности.НЕТ» і активістами виник через те, що медійники критично ставляться до діяльності мітингарів.

При цьому Олег Кравець вважає себе представником «бідних», а журналіста видання Андрія Лохматова – представником іншого суспільного стану, «богатих». Заступник голови Миколаївської обласної організації партії «Батьківщина» також спілкується з журналістами з використанням нецензурних виразів і образ, а також пропонує своїм опонентам не «включати журналіста».

«Олег Кравець вирішив, що є його думка, і думка, за яку він буде "рвати". Нам коли "гостей" чекати? Раніше ми се парів у гості чекали, вікна відмивали від фарби, тепер – "патріотів"?», - написав головний редактор видання Анатолій Чубаченко.

Нагадаємо, 18 вересня 2015 року на трасі Миколаїв-Доманівка біля селища Кринички (Миколаївська область) бійці батальону «Айдар» напали на журналіста та оператора миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Вадима Богданова та Валерія Федченка, коли ті приїхали проводити фото та відеозйомку дорожньо-транспортної пригоди за участю військових. 

У Миколаєві в ніч на 20 липня 2014 року невідомі закидали червоною фарбою вікна офісу інформаційного агентства «Українська медіа група», в якому працюють редакції інтернет-видань «Преступности.НЕТ» і NikLife. Крім того, на стіні невідомі залишили напис російською «Укр. ЗМІ брешуть».

 Журналісти видання «Преступности.НЕТ»  переконані, що дії зловмисників безпосередньо пов'язані з їх професійною діяльністю.  «Вже не вперше на нас намагаються тиснути, проте вперше справа доходить до таких хуліганських дій. Телефонні дзвінки, листи на редакційну пошту з обуреннями, претензіями, а іноді й погрозами ми отримуємо регулярно. Хочеться відзначити, що це жодним чином не може вплинути на нашу роботу», - заявив головний редактор видання «Преступности.НЕТ» Анатолій Чубаченко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1654
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду