У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення

У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення

29 Серпня 2016
4643
29 Серпня 2016
11:15

У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення

4643
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомляє про можливе виселення найбільшого недержавного телеканалу Миколаївської області – «Так TV» та місцевого Коледжу преси і телебачення
У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення
У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення

Про це йдеться в прес-релізі НСЖУ. 

«Миколаївський Коледж преси і телебачення і найбільший недержавний телеканал області "Так TV" напередодні нового навчального року можуть опинитися на вулиці. Причиною є позов місцевої прокуратури, якому передувала відповідь невідомої особи управління освіти Миколаївської міської ради, яка поставила свій підпис з позначкою "Заст." замість начальника управління, на усний запит заступника очільника місцевої прокуратури №1 м. Миколаєва», –  повідомляється спілкою.

Як зазначено НСЖУ, однією з вимог позивача є дострокове розірвання договору оренди комунального майна територіальної громади міста №1 від 16.01.2014, укладеного між управлінням освіти Миколаївської міської ради та Коледжем преси та телебачення.

За словами директора Коледжу преси і телебачення, генерального продюсера ТК «Так TV», секретаря НСЖУ Гліба Головченка, протягом усього терміну оренди приміщення з орендодавцем завжди вдавалося знаходити спільну мову.

Тому, як зазначено в релізі, «раптова ухвала суду про відкриття впровадження, та ще й з вимогою про розірвання договору, що може призвести до зриву навчального процесу в Коледжі і до зриву мовлення телеканалу, є несподіваним і незрозумілим кроком як з боку органів місцевого самоврядування, так і з боку місцевої прокуратури №1».

«До речі, позовну заяву від прокуратури ми отримали навіть пізніше, ніж ухвалу суду про відкриття провадження. Тож, ми навіть не мали змоги своєчасно відреагувати на позов, або хоча б звернутися до суду. Крім того, викликає занепокоєння, що позов ґрунтується на відповіді невідомої особи управління освіти на усний запит. З огляду на ситуацію, ми розглядаємо це в двох площинах – наступ на свободу слова або спроба рейдерського захоплення нашої організації», – коментує пан Головченко. 

На своїй сторінці у Facebook він не виключає, що це може бути провокацією.

«Провокація? Може бути. Але зараз ми розуміємо, що наш прямо ефірний канал, який є найбільший недержавний регіональний цифровий канал, який мовить 24 години на добу та на всю територію Миколаївської області – це справжнє надбання України бо єдиний навчальний канал на території колишньго СРСР, який віддано під навчальний майданчик», пише пан Головаченко та просить допомоги у всіх, хто її може надати.

«Також прошу звернути увагу медійних організацій на ситуацію з приводу утиску на життєдіяльність телеканалу "Так TV" з боку окремих чиновників місцевої прокуратури, міського управління освіти та господарського суду...», – йдеться на сторінці генпродюсера телеканалу.

Як зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко,  Національна спілка журналістів України протягом багатьох років співпрацює з Коледжем преси та телебачення і телеканалом «Так TV».

«З 2007 року Гліб Головченко є секретарем НСЖУ. Щороку спільно НСЖУ та Коледж преси та телебачення проводять Міжнародний конкурс шкільних медіа, який вже з 2017 року також будуть підтримувати Міжнародна та Європейська федерації журналістів. Це унікальний захід не тільки для України, але й для світової інформаційної спільноти. Кожен із проектів, які реалізуються Коледжем та телеканалом, є важливим не тільки для Миколаєва та Миколаївщини, але й для всієї України. При тому, що  суспільно значимі проекти відбуваються на волонтерських засадах. Тож, з одного боку, є незрозумілими таке ставлення місцевих органів влади та правоохоронних органів до Коледжу та телеканалу, з іншого – ця справа викликає занепокоєння, адже може мати не просто господарський контекст, а слугувати початком наступу на свободу слова», – коментує пан Томіленко.

Як зазначено в релізі, НСЖУ спрямувала листи до всіх відповідних органів та організацій, пов’язаних з цією справою, з проханням звернути увагу на резонансну справу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4643
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду