detector.media
25.08.2016 13:40
Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю
Тиск з боку СБУ редактор «НикВестей» пов'язує з професійною діяльністю
Головний редактор миколаївського видання «НикВести» Олег Деренюга, якого 24 серпня СБУ звинуватила в хибному дзвінку про замінування Соборної площі у Миколаєві, заявив, що своє затримання спецпризначенцями він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями

Про це пише «НикВести».

Про деталі затримання пан Деренюга розказав 25 серпня на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі в Києві.

 «Пов'язую затримання з роботою в рамках моніторингу і професійною роботою журналіста. Разом з адвокатами подав заяву, де вказав, що співробітникам СБУ віддав телефон під тиском. Суть звинувачень в тому, що з мого телефону нібито були дзвінки про мінування площі Соборної, хоча в цей час журналісти, мого видання в тому числі, не помітили в той час на місці рятувальників, кінологів. Тим більше, могли взяти роздруківку оператора, тому мій телефон не для цього потрібен був. Вони його забрали, щоб подивитися листування, можливо з нардепами, політиками. Ми вели і ведемо достатнього багато резонансних справ, у тому числі про контрабанду в області, незаконну розробку кар'єрів, зв'язки з кримінальними авторитетами. Зокрема після публікації аудіозапису розмови кримінального авторитета на нас почали тиснути», - зазначив журналіст.

Він попросив залучити співробітників СБУ до передбаченої законом відповідальності за позбавлення права на захист, права на власність, а також перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Журналіст також нагадав, що з весни є координатором Всеукраїнської руху проти політичної корупції «Під контролем» в Миколаївській області, в рамках цієї діяльності займався моніторингом.

Як пише видання «НикВести», пан Деренюга активно висвітлював події під час подій на Майдані, неодноразово робив репортажі із зони проведення АТО, де висвітлював роботу волонтерів і службу бійців Збройних сил України, був учасником Євромайдану і зараз бере участь в судовому процесі про розгін Майдану в Миколаєві.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з прес-службою СБУ України для висвітлення позиції відомства.

Нагадаємо, 24 серпня в приміщенні СБУ Миколаєва головного редактора «НикВести» допитували три години спецпризначенці. Він вимагає притягнути співробітників СБУ до відповідальності.

Фото: "НикВести"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY