Президент МФЖ закликав українських і російських журналістів продовжити діалог

Президент МФЖ закликав українських і російських журналістів продовжити діалог

8 Червня 2016
2737

Президент МФЖ закликав українських і російських журналістів продовжити діалог

2737
Президент Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Джим Бумела заявив, що виступає за діалог українських та російських журналістських спілок.
Президент МФЖ закликав українських і російських журналістів продовжити діалог
Президент МФЖ закликав українських і російських журналістів продовжити діалог

Про це він сказав «Українським Новинам» в кулуарах ювілейного 90-го конгресу МФЖ.

«Є багато шляхів, як працювати журналістам та журналістським спілкам під час конфлікту. Ми завжди відстоюємо (позицію), що завжди повинен бути діалог. Не знаю, чи правильне слово діалог, але (повинна бути) солідарність», - сказав він, відповідаючи на питання, як він оцінює діалог українських та російських журналістських спілок щодо засудження «мови війни» в засобах масової інформації.

При цьому Джим Бумела розраховує, що в конфлікті знайдуться журналісти, які будуть підтримувати солідарність один з одним.

Він додав, що державна пропаганда під час конфліктів присутня у всіх країнах світу, проте повинен бути контакт між журналістами різних країн.

Нагадаємо, 8 червня у французькому місті Анже відкрився ювілейний 90-й конгрес Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), у якому беруть участь 300 делегатів з усього світу. Головні теми конгресу - захист прав журналістів, зміцнення свободи слова та свободи вираження поглядів, боротьба з насильством проти журналістів. Зараз Україну на конгресі представляють 6 делегатів. 9 червня Конгресу належить обрати голову МФЖ замість Джима Бумели, термін повноважень якого закінчився.

20 жовтня 2015 року в Штаб-квартирі ООН в Женеві журналістські організації України та РФ підписали спільну заяву про взаємне припинення мови ворожнечі в ЗМІ.

Джим Бумела у кулурах Конгресу із Сергієм Томіленком і Денисом Іванеско

31 травня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, виконавчий директор Міжнародного інституту преси Барбара Тріонфі, заступник генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Джеремі Діар та президент організації «Репортери без кордонів» Рубіна Мьорінг виступили із спільною заявою, у якій відзначили зусилля учасників російсько-українського діалогу - спілок журналістів з Росії і України - протягом останніх двох років, а також їх внесок у вирішення проблеми безпеки журналістів в зоні конфлікту в Україні.

На верхньому фото - Гліб Головченко (Миколаїв, ТАК-TV), Джим Бумелла (президент МФЖ), Сергій Томіленко (перший секретар НСЖУ)

Фото: «Українські Новини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2737
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду