Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

14 Березня 2016
1897
14 Березня 2016
10:09

Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

1897
Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович заявила, що діалог журналістських організацій України та Росії, що триває уже два роки, є надзвичайно важливою ініціативою.
Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії
Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

Про це вона сказала, звітуючи перед Постійною Радою ОБСЄ у Відні (Австрія) про своє шестирічне перебування на посаді Представника, повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

«Через тривалі обговорення, професійність та емоції були досягнуті спільні рішення щодо визволення колег (полонених), проведені важливі дискусії щодо професійних стандартів», - сказала Дуня Міятович.

Про свою підтримку діалогу журналістських організацій Росії та України в часи конфлікту заявило Представництво Європейського Союзу при ОБСЄ.

Одним з практичних проявів діалогу Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) та Союзу журналістів Росії став (СЖР) проект співпраці молодих журналістів з обох країн. Цей проект було презентовано дипломатам в кулуарах віденського палацу Хофбург, де проходять засідання Ради ОБСЄ.

Зокрема, молоді журналісти з Росії та України представили спільну фотовиставку, відео-роботи і лонгріди на теми захисту свободи слова, роботи мультикультурного центрального ринку Відня та облаштування в Австрії біженців зі Сходу.

«Наше співробітництво є прикладом того, як журналісти в умовах інформаційної війни все ж можуть вести діалог та створювати якісні та неупереджені інформаційні матеріали, побудовані на етичних нормах і професійних стандартах журналістики», - сказала студентка з Одеси, кореспондент телеканалу «Репортер» Дарія Сметанко.

Разом із тележурналістом з Івано-Франківська Юрієм Чмілем вона працювала над матеріалом про мультикультурний ринок «Нашмаркт» у Відні. Їхня «редакція» включала також російських колег Анну Григор’єву і Кирила Тарасова. Журналісти з ранку до пізнього вечора спілкувалися із продавцями ринку, більшість з яких – представники країн колишнього Радянського Союзу.

Другим відео-проектом молодих журналістів обох країн став документальний фільм про роботу Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи медіа «Вартові свободи». Авторська група фільму складалася із москвичок Дарії В’югіної та Яни Коломієць, а також журналіста миколаївського телеканалу «ТАК-ТБ» Христини Синичків.

Над спільною фотовиставкою працювали фотографи Ігор Єфімов з Черкас та Ярославна Чернова з Тюмені (Росія). Кураторами «молодіжного Діалогу» були перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, член Комітету НМПУ Андрій Яніцький та секретар СЖР Ашот Джазоян.

До кінця весни планується провести презентації спільного проекту молодих журналістів у Києві, Москві, Івано-Франківську, Одесі, Миколаєві та Черкасах.

Нагадаємо, у Відні (Австрія) в ході дипломатичної сесії ОБСЄ, на якій представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович звітувала про своє шестирічне перебування на посаді, було презентовано видання «Дві країни – одна професія». Завдання книжки - ширше познайомити громадськість із зусиллями журналістських медіорганізацій України та Росії, які намагаються знайти порозуміння і спільно діяти задля захисту, а часом і порятунку журналістів та збереження свободи слова, а також надати їм підтримку.

Фото: НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду