Філіп Ляруш обраний новим президентом МФЖ

Філіп Ляруш обраний новим президентом МФЖ

10 Червня 2016
1441
10 Червня 2016
11:02

Філіп Ляруш обраний новим президентом МФЖ

1441
Новим президентом Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) замість британця Джима Бумели обраний бельгієць Філіп Ляруш.
Філіп Ляруш обраний новим президентом МФЖ
Філіп Ляруш обраний новим президентом МФЖ

Про це повідомляє учасник конгресу МФЖ, що проходить у Франції, перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Голосування відбулося на конгресі МФЖ. Філіп Ляруш переміг іншого кандидата - представника Бразилії з перевагою в 7 голосів - 169 проти 162. Українська делегація підтримала Філіпа Ляруша.

Колишній очільник МФЖ Джим Бумела був обраний почесним скарбником федерації і залишається в її керівництві.

Серед основних завдань новий глава МФЖ назвав відновлення єдності і солідарності федерації, посилення боротьби за права журналістів і більш прозору діяльність організації.

У коментарі «Українським Новинам» Філіп Ляруш зазначив, що він розуміє, наскільки складно працювати українським журналістам під час війни. «Першою жертвою війни явялется правда», - сказав новий очільник МФЖ.

Він пообіцяв продляти увагу і надавати підтримку українським журналістами, а також привітав діалог українських та російського журналістських спілок.

«Ми підтримали кандидатуру Філіпа Ляруша, нашого авторитетного колегу, який тривалий час працює в європейському журналістському русі. Зокрема Ляруш був віце-презіднтом Європейської федерації журналістів. У нас вже відбулася розмова з новим президентом МФЖ, і він обіцяє підтримку українським журналістами, визнаючи що вони сьогодні працюють в надзвичайних умовах», - сказав Сергій Томіленко.

Нагадаємо, 8 червня у французькому місті Анже відкрився  ювілейний 90-й конгрес Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), у якому беруть участь 300 делегатів з усього світу. Головні теми конгресу - захист прав журналістів, зміцнення свободи слова та свободи вираження поглядів, боротьба з насильством проти журналістів. Зараз Україну на конгресі представляють 6 делегатів.

На фото - Сергій Томіленко (ліворуч) і Філіп Ляруш

Фото: Денис Іванеско

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1441
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду