Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції

Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції

8 Червня 2016
2314

Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції

2314
У французькому місті Анже відкрився ювілейний 90-й конгрес Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), у якому беруть участь 300 делегатів з усього світу. Саме в цьому місті в 1926 році була заснована федерація.
Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції
Українські журналісти беруть участь у конгресі МФЖ у Франції

Про це повідомляє інформагентство «Українські Новини».

МФЖ представляє понад 600 тисяч журналістів з 140 країн і є найвпливовішим голосом журналістів в світі. Федерація об'єднує національні журналістські організації.

Головні теми конгресу - захист прав журналістів, зміцнення свободи слова та свободи вираження поглядів, боротьба з насильством проти журналістів. Зараз Україну на конгресі представляють 6 делегатів.

«МФЖ - ключовий міжнародний партнер і захисник українських журналістів - допомога колегам, які постраждали на Майдані і в зоні АТО, тренінги з безпеки, кампанія по боротьбі з безкарністю - це актуальні проекти МФЖ для України. Для нас важливо, щоб голос українських журналістів був почутий на Конгресі, і ми могли розраховувати на міжнародну солідарність від колег», - сказав учасник конгресу, перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Очікується також участь представника Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

Завтра, 9 червня, Конгресу належить обрати голову МФЖ замість Джима Бумели, термін повноважень якого закінчився.

Конгрес також візьме заяви з актуальних проблем світової журналістики - безпеки професії, доступу до інформації, засудження використання мови ворожнечі в ЗМІ, захисту трудових прав працівників медіа.

Конгрес проходить раз на три роки.

Нагадаємо, на своєму засіданні Рада Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) вирішила призупинити повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту. Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно рішення Ради буде член комітету НМПУ Сергій Штурхецький.

Рада НМПУ також підтвердила повноваження Ігоря Чайки як делегата від організації на з’їзд Міжнародної федерації журналістів (МФЖ), який відбудеться з 6 по 11 червня у Франції, та схвалила позицію профспілки щодо діяльності на міжнародному рівні.

На фото - Гліб Головченко (Миколаїв, ТАК-TV), Джим Бумела (президент МФЖ), Сергій Томіленко (перший секретар НСЖУ)

Фото: «Українські Новини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду