Підтримати українську льотчицю у суді прибули сім нардепів - Тимошенко нагадала про жертовність Савченко і Сенцова

Підтримати українську льотчицю у суді прибули сім нардепів - Тимошенко нагадала про жертовність Савченко і Сенцова

10 Лютого 2015
3267

Підтримати українську льотчицю у суді прибули сім нардепів - Тимошенко нагадала про жертовність Савченко і Сенцова

3267
Підтримати українську льотчицю у суді прибули сім нардепів - Тимошенко нагадала про жертовність Савченко і Сенцова
Підтримати українську льотчицю у суді прибули сім нардепів - Тимошенко нагадала про жертовність Савченко і Сенцова

Українська льотчиця Надія Савченко може припинити голодовку, якщо суд у Москві сьогодні, 10 лютого, замінить їй запобіжний захід і дозволить їй знаходитись під домашнім арештом у Посольстві України в РФ. Про це заявив народний депутат України Іван Крулько перед Бассманним судом Москви, де розглядається справа про продовження арешту українській льотчиці, звинуваченій у загибелі російських журналістів, повідомляє УНІАН.

 

Народні депутати від партії «Батьківщина» прибули до Москви, щоб підтримати у суді народного депутата, члена української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надію Савченко. Як повідомляє УНІАН, разом із сестрою української льотчиці Вірою Савченко до Москви приїхали Іван Крулько, Сергій Євтушок, Андрій Шевченко та інші. Водночас народний депутат України Андрій Шевченко наголосив, що підтримати Надію Савченко у Москву прибули 7 народних депутатів Верховної Ради України різних скликань.

 

«Ми підтримуємо Надю Савченко і дуже за неї переживаємо, сьогодні 60-й день її голодовки. Таке витримати дуже важко. Ми сподіваємося, що абсолютно незаконний арешт Савченко буде змінено хоча б у вигляді запобіжного заходу. Надія чітко сказала, що почне приймати їжу, коли буде на території України, це може бути Посольство України тут, у Москві», - сказав пан Крулько.

 

За його словами, світова спільнота повинна зробити все можливе, щоб Надію Савченко звільнили з-під варти, тим більше, що є незаперечні докази її невинуватості - як за законами РФ, так і України. Це необхідно, щоб зберегти їй життя.

 

Іван Крулько переконаний, що рішення щодо Надії Савченко приймається не в суді, а у Кремлі, і залежить від переговорів, які відбуваються на найвищому рівні.

 

Російське агентство «Интерфакс» повідомляє, що Надію Савченко вже доправили до Басманного районного суду Москви.

 

Сьогодні, 10 лютого, виступаючи у Верховній Раді лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила на важливості усвідомлення політиками відповідальності за зміни в країні, яких вимагають громадяни України і заради яких страждають за гратами у Росії українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко і український режисер Олег Сенцов. 

 

«Я хочу, щоб ми були свідомі тих жертв, які приносяться сьогодні дуже багатьма людьми: сидіти під "Градами", отримувати смертельні поранення, голодувати, як Надія Савченко, яка знаходиться в катівні, як Сєнцов, який переносить всю наругу, яка над ним відбувається - це така мужність та героїзм, що нам тут потрібно кожну хвилину відпрацьовувати для, щоб країна була іншою», - сказала Юлія Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

 

За її словами, стан здоров'я Надії  Савченко внаслідок 60-денного голодування дедалі погіршується. «У неї уже залишилося 50 кілограмів ваги, всі вени поколоті так, що вже нема куди поставити крапельницю, вона розмовляє з адвокатами і говорить чітко і ясно, що вона не на йоту, не на хвилину не сумнівається в тому, що вона буде продовжувати голодування до останньої хвилини свого життя. Вона говорить про те, що це єдиний метод її власної участі в захисті України. Сил у неї зовсім немає. Це абсолютно трагічна ситуація, вона ледве говорить, але говорить, що вона не відступить. Вони майже примусово роблять їй крапельниці глюкози, білка, але там вже немає куди колоти, там просто залишилися одні синці», - повідомила вона.

 

Лідер фракції «Батьківщина» подякувала всім депутатам, які сьогодні поїхали до Москви, аби на черговому судилищі висловити свою підтримку та солідарність з Надією Савченко.

 

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська наполягає на зміні запобіжного заходу для народного депутата Надії Савченко, яку у Росії утримують під вартою за звинуваченням у загибелі російських журналістів, у вигляді утримання під вартою на інший, передбачений статтею 98 КПК РФ, не пов'язаний із триманням під вартою.

 

Надія Савченко заявляє, що відмовлятиметься від їжі, доки суд не змінить їй запобіжний захід.  

 

Адвокати народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко подали заяву в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) із проханням терміново прийняти «попередні заходи» для розгляду її справи.

 

Як повідомляла «Детектор медіа, Московський міський суд залишив у силі постанову Лефортовського райсуду про утримання українського кінорежисера Олега Сенцова під вартою до 11 квітня. Таким чином суд відхилив апеляційну скаргу захисту режисера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3267
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
//
3363 дн. тому
Шевченко не народний депутат, вам вже навіть лінь на сайт ЦВК зайти. Жах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду