Що робити, коли б’ють?

8 Липня 2016
1699
8 Липня 2016
12:59

Що робити, коли б’ють?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1699
Що робити, коли б’ють?

Правду сказати: я був вражений історіями з відомого флешмобу про насильство. Їх спершу здалося так багато, що виглядало, ніби ледь не всі жінки тут на ФБ розповіли своє потаємне. 

Я людина раціональна і зразу поставив собі питання: що робити? Діяльна активістка Тамара Шевчук  запропонувала мати зброю.

Думаю, що тут нема універсального рецепту. Але все ж таки...

Я колись знімав кіно "Жінки, яких б'ють,", яке вів Вадим Кастеллі. Це про домашнє насильство. Там є історія херсонської жінки, яка вирішила цю проблему. Вона, маючи двох дітей, вийшла заміж. Через якийсь час новий чоловік почав бити її дочок, а поім і на неї підняв руку. 

Героїня фільму не стала чекати. Вона зібрала дівчат і знайшла спеціальний притулок для таких, як вона,  жінок. Він фінансований не державою, а благодійним американським фондом. Прожила деякий час там. А тоді знайшла можливість розпочати власну справу. У неї на момент зйомок був маленький кіоск на районі. Вона торгувала усякою всячиною - печивом, водою, пивом, жувальними гумками... 

Вже подумувала розширятися. Хотіла щось більше. Одним словом, дуже практично відповіла на запитання: що робити? 

У фільмі також відомі жінки Ольга Богомолець, і, вибачайте, Таїсія Повалій розповідають про свій досвід виходу з ситуації. Ну і багато  інших історій, значно навіть трагічніших від тих, які оприлюднили жінки на ФБ. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду