detector.media
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
08.07.2016 12:59
Що робити, коли б’ють?

Правду сказати: я був вражений історіями з відомого флешмобу про насильство. Їх спершу здалося так багато, що виглядало, ніби ледь не всі жінки тут на ФБ розповіли своє потаємне. 

Я людина раціональна і зразу поставив собі питання: що робити? Діяльна активістка Тамара Шевчук  запропонувала мати зброю.

Думаю, що тут нема універсального рецепту. Але все ж таки...

Я колись знімав кіно "Жінки, яких б'ють,", яке вів Вадим Кастеллі. Це про домашнє насильство. Там є історія херсонської жінки, яка вирішила цю проблему. Вона, маючи двох дітей, вийшла заміж. Через якийсь час новий чоловік почав бити її дочок, а поім і на неї підняв руку. 

Героїня фільму не стала чекати. Вона зібрала дівчат і знайшла спеціальний притулок для таких, як вона,  жінок. Він фінансований не державою, а благодійним американським фондом. Прожила деякий час там. А тоді знайшла можливість розпочати власну справу. У неї на момент зйомок був маленький кіоск на районі. Вона торгувала усякою всячиною - печивом, водою, пивом, жувальними гумками... 

Вже подумувала розширятися. Хотіла щось більше. Одним словом, дуже практично відповіла на запитання: що робити? 

У фільмі також відомі жінки Ольга Богомолець, і, вибачайте, Таїсія Повалій розповідають про свій досвід виходу з ситуації. Ну і багато  інших історій, значно навіть трагічніших від тих, які оприлюднили жінки на ФБ. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY