В НТКУ планують скоротити ще 10% штату

24 Лютого 2009
26993
24 Лютого 2009
18:45

В НТКУ планують скоротити ще 10% штату

26993
<strong>В НТКУ планують скоротити ще 10% штату</strong>
Керівництво Національної телекомпанії України планує скорочення ще 10% штату. Про це повідомила «Детектор медіа» член комітету Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик, яка брала участь у зустрічі представників профспілки з топ-менеджментом державної телекомпанії.
 
У зустрічі також узяли участь голова КНМП Юрій Луканов та член комітету профспілки Юрій Михайлович, а з боку НТКУ – президент компанії Василь Ілащук, віце-президент Михайло Кобля та начальник юридичного відділу Олександр Шипілов. Нагадаємо, зараз у телекомпанії триває скорочення 10% штату, умови якого і стали предметом переговорів.
 
«Василь Ілащук зауважив, що телекомпанії цього року не надали належного фінансування, тому планується скорочення 10% штату», - повідомила Михайлина Скорик. За її словами, Михайло Кобля назвав суму недофінансування за січень 2009 року – 1,5 млн гривень.
 
«Ми просили керівництво НТКУ виробити чіткі й прозорі критерії скорочення, які відповідатимуть законодавству України, - розповів Юрій Луканов. – Ми виступаємо за прозорість і хочемо, щоб списки скорочуваних були оприлюднені. Через те, що вони не оприлюднюються, ходить багато чуток».  Як повідомила член осередку КНМП у Національній телекомпанії Катерина Кацан, під першу хвилю скорочення потрапляє майже 180 працівників, із яких понад 10 – члени Медіа-профспілки. Представників осередку на зустріч не запросили. На думку пані Кацан, є підстави сумніватись у законності скорочення, яке відбувається, а списки мали бути оприлюднені до 22 лютого. Натомість Василь Ілащук заявив «Детектор медіа», що списки є закритою інформацією і будуть надані лише профспілкам, не вточнивши, коли саме керівництво планує їх надати.
 
«У телекомпанії працює низка людей, що працює за цивільно-правовими угодами, і скорочення їх практично не стосується. Коли ж представники профспілкового осередку скерували до президента НТКУ запити щодо того, чи є у штаті каналу працівники ESGroup (продакшн-компанія, яка виробляє контент для НТКУ та інших каналів, - «ТК»), і чому після 17 січня у штат було прийнято понад 10 нових працівників, відповіді надано не було», - каже Катерина Кацан.
 
Наступний раунд переговорів відбудеться 4 березня. У ньому візьмуть участь керівники підрозділів НТКУ.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26993
Читайте також
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Инна Удовенко член комитета КНМП
5514 дн. тому
Ты " правда " , если трусишь написать собственное имя под своим комментарием. Тогда лучше вообще ничего не пиши. И не поливай незаслуженно никого грязью!
Адвокат
5531 дн. тому
Скорочення чисельності штату НТКУ є НЕЗАКОННИМ!
правда!
5532 дн. тому
Дорогая Катя Кацан! А ты, собственно, кто такая? Работник телекомпании, которая с ноября месяца не сделала ни одной минуты программного продукта?:))) и после этого у тебя еще наглости хватает говорить что=--либо от имени людей? Ты первая бездельница там:)) мало того, еще и какой-то осередок непонятный без документов. Даже печати своей нет. Фи, позорище какое. Луканов, ты тоже красавец. И юристы ваши красавцы! Дипломы понакупали наверно. Незаконный осередок на НТКУ ваш. И хоть головой о стенку бейтесь, закон не на вашей стороне.
гость
5537 дн. тому
Надо бороться ! И все будет ОК
АЯ
5540 дн. тому
...М
Правдоруб
5540 дн. тому
Интересное сокращение, одних уволить не успели, а других на работу уже принимают, как еще объяснить появление бывшего технического руководителя 1+1 Констянтина Д., ну да руководить некому. Начальства мало, кому прикрывать "мертвые души", которые на спецзадании и появляются только в ответственные моменты, блеснуть))), да и уволят тех кто работает, а не за кого зарплату получали, ну где как не в госструктуре можно слетать в штаты( типа по работе) , семейный вылет. ну когда Илащуку делами заниматься , кто концерты будет проводить в разных уголках Украины, это служебная командировочка( подхалтурил, мало ли снимут, что потом делать). ну если он "своих" уволит, где деньги брать(несут же) , и премии с коэффициентом ого-ого за Большие заслуги кто будет получать, джипы бензина много едят, как на тв можно честно , на государственном такие деньги заработать)))ну есть варианты конечно..... А сократить нужно, а то много , что то грамотных, послушных мало......
Пересічний
5540 дн. тому
Необхідність скорочення штатів Ілащук аргументує тим, що держава НТКУ недофінаносвує. Але ж телекомпанія мала б непогано заробляти на оренді приміщень, які вона роздала приватним структурам. Офіційно НТКУ вони сплачують небагато. Основні гроші за оренду йдуть готівкою до кишень ілащученят. Ось вам і кошти на утримання журналістів. Але хто ж віддасть шаровий приробіток!
*******
5540 дн. тому
Пусть возьмет с собой туда пару своих замов, радникыв и прчих ....лизов!
)))))))
5540 дн. тому
Так, пусть Голливуд и покоряет!!!! Внешность позволяет.
фанатка В.С.И.
5540 дн. тому
Почему всех так раздражает фэйс Президента НТКУ? Элитарное, ухоженное, красивое, мужественное лицо! С таким лицом только Голливуд покорять. Бред Питт и Гичард Гир тихо отдыхают. Костюмчики - писк европейской моды. Одеколончик - с ферромонами - слабый пол тащится. Ну чем не НЭПман?! Красавчик, пупсик, франт с большой буквы.
Параска Королюк
5540 дн. тому
Я, найяскравіша представниця Помаранчевої революції, бачу в скороченні працівників НТКУ руку Москви. Це посягання на свободу слова. І якщо скорочений народ організує Майдан - 2, я підтримаю всіх скривджених стріляниною із власного БТРу.
Дрібний стукач
5540 дн. тому
Гадаю, пану-товаришу Ілллащуку треба скоротити 90 відсотків своїх заступників, радників, плановиків та бухгалтерів. І те парубоцтво, яке працює на інші структури, а в НТКУ лише заробляє стаж держслужбовця. Таких із сотню набереться. Їхні імена знають всі, окрім Президента НТКУ. Нехай живуть рожеві окуляри!
5540 дн. тому
та пика у нього вже запухла - мабуть з голоду? Він та його "манагери" певні, що прийшли назавжди, хоча Васі вже слід подумати - що він робитиме, коли його від тої годівнички відсунуть, бо з такою пикою ведучим концертів вже можуть і не запросити. хіба що - тамадою по генделиках..
))))
5540 дн. тому
Что-то фэйс у него очень довольный....
5540 дн. тому
Напевно пан Ілащук готовий нести відповідальність за долю тих людей кого він скорочує!
Співчутливий
5540 дн. тому
Давно назріли такі скорочення. Штати, особливо, на державних обласних радіо і ТБ роздуті, професіоналів мало. Кадрова політика ведеться за принципом "кумівства і батьківства". Посадові оклади у очільників тої ж Херсонської ОДТРК - підхмарні. А що у підсумку? Безпринципність, мінімум професіоналізму і ніякої гадки про тих, хто сидить біля "брехунця" чи екрана телеящика.
UT-1 fan
5540 дн. тому
В НТКУ навіть коли 400 чоловік скоротити, то непомітно буде. А решту, хто залишаться може під страхом звільнення нарешті працювати почнуть по-справжньому
:)
5540 дн. тому
Там и так уже руководителей больше чем подчиненных!
працівник
5540 дн. тому
Усіх звільнять! Мабуть, одне керівництво залишиться.
))))
5540 дн. тому
А лцио такое доброе, доброе (с)
Работник НТКУ
5541 дн. тому
Сокращают неугодных, а берут своих, процветает кумовство!
гість
5541 дн. тому
А пан Ілащук вписав себе в список на скорочення?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду