detector.media
24.02.2009 18:45
В НТКУ планують скоротити ще 10% штату
<strong>В НТКУ планують скоротити ще 10% штату</strong>
Керівництво Національної телекомпанії України планує скорочення ще 10% штату. Про це повідомила «Детектор медіа» член комітету Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик, яка брала участь у зустрічі представників профспілки з топ-менеджментом державної телекомпанії.
 
У зустрічі також узяли участь голова КНМП Юрій Луканов та член комітету профспілки Юрій Михайлович, а з боку НТКУ – президент компанії Василь Ілащук, віце-президент Михайло Кобля та начальник юридичного відділу Олександр Шипілов. Нагадаємо, зараз у телекомпанії триває скорочення 10% штату, умови якого і стали предметом переговорів.
 
«Василь Ілащук зауважив, що телекомпанії цього року не надали належного фінансування, тому планується скорочення 10% штату», - повідомила Михайлина Скорик. За її словами, Михайло Кобля назвав суму недофінансування за січень 2009 року – 1,5 млн гривень.
 
«Ми просили керівництво НТКУ виробити чіткі й прозорі критерії скорочення, які відповідатимуть законодавству України, - розповів Юрій Луканов. – Ми виступаємо за прозорість і хочемо, щоб списки скорочуваних були оприлюднені. Через те, що вони не оприлюднюються, ходить багато чуток».  Як повідомила член осередку КНМП у Національній телекомпанії Катерина Кацан, під першу хвилю скорочення потрапляє майже 180 працівників, із яких понад 10 – члени Медіа-профспілки. Представників осередку на зустріч не запросили. На думку пані Кацан, є підстави сумніватись у законності скорочення, яке відбувається, а списки мали бути оприлюднені до 22 лютого. Натомість Василь Ілащук заявив «Детектор медіа», що списки є закритою інформацією і будуть надані лише профспілкам, не вточнивши, коли саме керівництво планує їх надати.
 
«У телекомпанії працює низка людей, що працює за цивільно-правовими угодами, і скорочення їх практично не стосується. Коли ж представники профспілкового осередку скерували до президента НТКУ запити щодо того, чи є у штаті каналу працівники ESGroup (продакшн-компанія, яка виробляє контент для НТКУ та інших каналів, - «ТК»), і чому після 17 січня у штат було прийнято понад 10 нових працівників, відповіді надано не було», - каже Катерина Кацан.
 
Наступний раунд переговорів відбудеться 4 березня. У ньому візьмуть участь керівники підрозділів НТКУ.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY