УДО приховує ім’я охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка

30 Червня 2010
31751
30 Червня 2010
13:57

УДО приховує ім’я охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка

31751
УДО приховує ім’я охоронця, який застосував силу до Сергія Андрушка

Управління державної охорони України відмовилося називати прізвище, ім'я та по-батькові військовослужбовця управління, який 15 червня застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Про це йдеться у відповіді УДО на інформаційний запит інтернет-видання «Українська правда», копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, оприлюднити прізвище співробітника УДО, який застосував силу до Сергія Андрушка, вимагав також рух «Стоп цензурі!».

 

У своїй відмові УДО посилається на статтю 32 Конституції України, яка встановлює, що не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди. А військовослужбовець не надав такої згоди. «Окрім того, персональні дані про військовослужбовців Управління відповідно до норм Переліку відомостей УДО України є конфіденційною інформацією», - йдеться у відповіді на запит.

 

УДО повідомляє, що стосовно інциденту призначено та проводиться службове розслідування. Військовослужбовця, який застосував силовий прийом до Сергія Андрушка, усунено від виконання службових обов'язків на період проведення розслідування.

 

Як повідомляла ТК, 15 червня під час відвідування президентом Віктором Януковичем виставки «Агро-2010» президентський охоронець застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, який зі штативом і мікрофоном наздоганяв оператора, який пішов знімати Віктора Януковича.

 

Того ж дня УДО на своєму сайті опублікувало вибачення перед Сергієм Андрушком.

 

Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогами оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до Сергія Андрушка, звільнити цього співробітника з УДО, порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, а також провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

 

З депутатським запитом з вимогою звільнити охоронця президента до УДО звернулися також народні депутати Ірина Геращенко й Ольга Герасим'юк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31751
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
5049 дн. тому
Правильно , Игорек , нехрен посылать ТЖК в опасные места с Чивокуней , не ровен час камеру разобьют ,или по тыкве надают. Пускай президента по радио показывают.
Игорь
5049 дн. тому
А на хрена всяким там "стоп цензурам" имя военнослужащего ? Для суда Линча ? Чтобы "гневно осудить" ? Глав.ред СТБ должен сам извинится за непрофессиональные действия своего андрушки. И отстранить его от выполнения обязанностей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду