Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

17 Червня 2010
16916
17 Червня 2010
18:33

Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

16916
Геращенко і Герасим’юк подали в УДО депутатський запит з вимогою звільнити охоронця, що напав на журналіста СТБ

Публічного вибачення УДО перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком недостатньо для відновлення довіри суспільства і журналістської громадської до діяльності силових структур. Таку думку висловили фахові журналісти, народні депутати Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк щодо інциденту, який стався між працівником УДО та журналістом 15 червня під час відкриття ХХІІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2010» за участі Президента України Віктора Януковича.

 

Депутати вважають за необхідне не лише звільнити з військової служби за службовою невідповідністю та позбавити військового звання співробітника УДО, який вчинив протиправні дії щодо журналіста, а й провести з особовим складом УДО профілактичну роботу щодо дотримання ними законів України, норм професійної етики та культури; визначити і затвердити нові, жорсткіші критерії професійної  придатності кадрів УДО; провести в Управлінні перевірку на факт професійної придатності кадрів; привести у відповідність до законодавства України внутрішні документи, зокрема і ті, які регулюють порядок безперешкодного доступу до приміщень осіб, що мають таке право за законами України.

 

«Ми, як журналісти багато працювали на заходах, в яких брали участь глави різних  держав світу, і маємо констатувати, що поведінка представників УДО немає нічого спільного  з  охороною vip-персон. Те, що відбулося - це неповага,  не лише  до журналістів, а й до персон, яких охороняють», зазначають Геращенко і Герасим'юк.

 

На  думку народних депутатів сьогодні президенту Януковичу намагаються «навіяти фобію, що його життю загрожує небезпека. А охорона цим виправдовує свою непрофесійну поведінку».

 

Депутати стверджують, що вони отримують скарги не лише від представників медіа, а й від громадян, яких «розштовхують» охоронці президента під час заходів. Зокрема нагадали депутати,  резонансу  набули дії охоронців, що   блокували вхід на до Палацу «Україна» представникам дипломатичних місій на захід за участю Президента України, Так само брутально охоронці  поводилися, блокуючи приміщення  ПАРЄ у Страсбурзі, куди заходив президент України під час візиту.

 

Нагадаємо, вимогу про звільнення охоронця, що застосував силові дії до журналіста СТБ Сергія Андрушка, також висунув громадський журналістський рух «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16916
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одеса
5043 дн. тому
Тому що українська? Владу Одещини звинувачують у спробі знищення газети «Чорноморські новини». Читачі протестують Єдина обласна україномовна газета Одещини «Чорноморські новини» виходить ще з 1917 року. Видання пережило більшовицьке підпілля, Громадянську війну, репресії 30-х років. Газета виходила навіть 1937-го, коли впродовж року було розстріляно трьох редакторів видання, та не припиняла свою роботу під час Великої Вітчизняної війни, коли на фронтах загинули десять журналістів «Чорноморки» (саме так читачі неофіційно називають свою газету). Нещодавно на адресу редакції «Дня» надійшов лист-звернення від одеситки Людмили Надієвої до населення Одещини, в якому йшлося про нові утиски газети «Чорноморські новини», вже в незалежній Україні.
Игорь
5064 дн. тому
Подобный запрос - верх глупости. Они прекрасно понимают, что это всё невозможно. Ни одно силовое ведомство _в данном случае_ не будет увольнять сотрудников, выполнивших свой профессиональный долг. Мне жаль, что вместо того, чтобы дать случаю с Андрушкой нормальную профессиональную оценку, журналистская свора кинулась выполнять команду "наших бьют". Извинятся нужно руководству канала СТБ за непрофессионализм сотрудников. О чем здесь уже справедливо писали. А этим "депутаткам" не стоит поддерживать атмосферу глупости. Впрочем для чего как не для этого из в депутатах и держат. Именно для того, чтобы своих подгавкиванием создавать определенный имидж.
Я
5064 дн. тому
Ирине Геращенко. Ира, согласитесь: если, скажем, гражданин отсидел в допре полные 15 лет за убийство и вышел на свободу, он считается равним в правах с другими людьми. Если человек переболел гнойным сифилисом и вылечился, он считается здоровым. Но в любом случае какой - то осадок и настороженность у остальных остается. Поймите, если Вам красивой и умной женщине довелось быть пресс- секретарем у полного придурка , Вас можно понять и не осуждать с прагматической точки зрения - кушать хочется всем. Но осадок все же остался. И есть лимит на ошибки в этой жизни. Поэтому не пытайтесь, оторвавшись от одного неполноценного , который считался как бы президентом, ставать априори на сторону другого неполноценного провокатора, который как бы считается журналистом. Займитесь проблемами своих настоящих коллег. У них действительно немало проблем. С уважением Я
atos
5064 дн. тому
Эти две красавицы вышли из журналистики. Одна из "служила"Моникой Левински у Ющенка и сейчас такая"правильная",так она любит Украину которую всесте со своим Шефом разрушала до основания, а другая которая балдела на "ТАБУ" за какие то заслуги попала в депутаты. Мало того ее еще и в ПАРЭ послали защищать государство Украина. Так она там устроила СОБСТВЕННОМУ ПРЕЗИДЕНТУ ОБСТРУКТИЦИЮ на глазах всей Европы вышли из зала заседаний во время выступления там ПРЕЗИДЕНТА. Какое твое свинское право,кто тебя уполномочивал на это действо. И эти, так называемые депутаты,(в другом месте дап бы им другое "звание") посылают запрос....уж правдолюбки их бы на ферму на недельку.....мозги почистить. И вот эти...получают окпады Министра,премиальные,льготы на все и про все,пенсии 15-20 тыс.гр. Гнать их поганой метлой этих пустушек-проходимок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду