УДО вибачилась перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком

15 Червня 2010
28545
15 Червня 2010
17:39

УДО вибачилась перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком

28545
УДО вибачилась перед журналістом СТБ Сергієм Андрушком

Управління державної охорони вибачилось перед журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком. Текст звернення опубліковано на офіційному сайті УДО:

 

«Управління державної охорони висловлює жаль за непорозуміння, яке мало місце між працівниками правоохоронних органів та журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком під час проведення охоронних заходів у рамках відвідання Президентом України Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2010"».

 

Ще одне вибачення стосується застосування сили:

 

«УДО приносить вибачення журналісту за невиправдане застосування сили правоохоронцями. УДО проведе детальне внутрішнє розслідування з метою встановлення правомірності цих дій та притягнення до відповідальності винних, а також вживе всіх можливих заходів для недопущення їх у подальшому».

 

Як повідомляла ТК, сьогодні, 15 червня охоронці президента України Віктора Януковича застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка. Після виступу президента на виставці «Агро-2010» оператор СТБ пішов знімати Віктора Януковича, а журналіст затримався, щоб зібрати техніку (штатив, шнури). Коли він наздогнав оператора, за словами пана Андрушка, представники охорони заломили йому руки і повалили на землю.

 

 

 

«Виклик від журналіста про те, що невідомі нібито перешкоджають журналістській діяльності, надійшов о 12.30, - розповів у коментарях ТК головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич. - На місце інциденту виїхали представники міліції. Вони зясували, що виник невеличкий інцидент між охороною і журналістом, коли він намагався підійти ближче до Президента». Як уточнив пан Радкевич, журналіст написав заяву, в якій стверджує, що нібито отримав тілесні ушкодження. Дані медичної експертизи та інші матеріали передадуть до прокуратури.

 

ТК інформуватиме читачів про подальший перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ІнтерМедіаКонсалтинг

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28545
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
5041 дн. тому
ЧИТАЮЧИ ДЕЯКІ КОМЕНТАРІ СПЛИВАЄ НА ДУМКУ АНАЛОГІЯ - А ДАВАЙТЕ ПОХВАЛИМО ВОДІЯ, ЯКИЙ ЗБИВ АЛКОГОЛІКА НА ДОРОЗІ... ТАК МИ ДАЛЕКО ЗАЇДЕМО. ЖУРНАЛІСТ НЕДОТОРКАНИЙ, ЯКЩО ДІЄ В РВМКАХ ЗАКОНУ. ТАК МАЄ БУТИ І ТРЕБА ЗА ЦЕ БОРОТИСЯ. ЯКЩО ПРОКОВТНЕМО ОБРАЖЕНОГО АНДРУШКА, БУДУТЬ ЩЕ "ЗАЛОМИ" І ТАК ЧІВАКУНЯ БУДЕ В УКРАЇНІ ВІЧНО ПРАВИТИ. А ПИСАКАМ, ЯКІ ВИПРАВДОВУЮТЬ "БИКОВСЬКУ" ПОВЕДІНКУ РАДЖК - ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ І НА...Й
tycoon
5055 дн. тому
Чувства глубоко противоречивые. С одной стороны , Андрушко - коллега и корпоративная солидарность подсказывает встать на защиту. С другой стороны, речь идет о редкостном придурке, который пытается компенсировать вопиющий непрофессионализм - скандалом. С третьей, на канале где сутками демонстрируется говно, типа бытвы эктрасексов, должен иметь такого же эктрасекса и в новостях. Так что тафай - тафай, Мустафин. Гуд ТВ!
cyborgA
5055 дн. тому
Ну-ну... Оце коментарі... Апофігей "охранительного верноподданичества". Цікаво, що за лайно лакузне таке пише? Ви думаєте, "хазяї життя" цінують лакуз? Та ким би не був той Андрушко, таке поводження з пресою, а головне - відгуки "коментаторів" свідчать, що російські методи - вже тут. Але не сподівайтесь - російських зарплат навіть одвертим холуям - не буде.
2
5055 дн. тому
Странно: что вообще делал Андрушко на таком событии? Наверняка, пытался забацать какой-то очередной извращённо-провокационный сюжет и вышел конфуз - УДО сработала как часы, только не догадывается об истинных причинах произошедшего.
Знающий
5056 дн. тому
Так ему и надо
эцелоб
5056 дн. тому
Понеслось говно по трубам.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду