«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста

22 Червня 2010
8072
22 Червня 2010
11:53

«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста

8072
«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналіста

На координаційних зборах руху «Стоп цензурі!»  було прийняте рішення не зустрічатися з  будь-ким з представників влади та силових структур, допоки не  буде офіційної та адекватної  відповіді на вимогу руху звільнити працівника Управління державної охорони, який застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Таку відповідь надано керівнику МВС Анатолію Могильову, який призначив зустріч активістам руху «Стоп цензурі!».

 

Нагадаємо, що від 16 червня, коли рух розповсюдив свою заяву з вимогами оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка; звільнити цього співробітника з Управління державної охорони; порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, а також надіслав колективний інформаційний запит до голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна  щодо даного інциденту, журналісти не отримали жодної відповіді.

 

Тобто  замість конструктивної розмови влада нав'язує журналістській громадськості бюрократичний формат спілкування.  

 

Медіаюристи, що входять до руху «Стоп цензурі!», зараз готують подання до Генпрокуратури з приводу фактів перешкоджання журналістській діяльності та звернення до МВС щодо розслідування випадку з нападом на журналіста СТБ. Найближчими днями ці документи будуть передані  керівникам названих структур.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» висловлює сподівання, що керівник МВС Анатолій Могильов з розумінням поставиться до рішення руху і пристане на пропозицію відкласти зустріч до моменту з'ясування визначеного питання.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8072
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леся Ганжа
5067 дн. тому
Доброжеватель, та який жуналіст? Ви типовий троль інтернетний. В моїй адмінці - повне зібрання ваших постів, о платний імітаторе громадської активності.
Доброжеватель
5067 дн. тому
Вот истинное лицо этих засранцев - стопцензоров. Смотрите, они требуют не выполнения закона в этом инциденте, а немедленно звильнити охоронця. Они - верховные судьи, они - понтиипилаты, они все решили однозначно. Такие же безапелляционные дебильные говнюки стояли на майдане во время помаранчевой катастрофы и требовали не считать справедливого подсчета голосов,а однозначно назначить "лучшего президента всех веков и народов - придурка - Бородавочника". Теперь они определили журналиста - жертву. О Д Н О З Н А Ч Н О.Только не надо причислять меня к януковическим апологетам. Я скромный журналист, которому стыдно называться журналистом после того, как таковым называют бездарь и дешевого провокатора.Он не умеет делать репортажи, зато умеет везде создавать запах говна. Вы хотя бы проведите профессионалный опрос оценки действий Андрюшки. Хотя бы формальный, с предсказуемым результатом, как это делают на 5-м. Сделайте стоп - цензуре для хотя бы одного объективного мнения о ....не хочу всуе вспоминать о х.....е. Слабо, пацаны!
читаДтч
5067 дн. тому
Кто и чем снимет - это не имеет значения. Если журналист аккредитован, то он получил полное разрешение выполнять свою работу, а как он её выполняет, хорошо или плохо - решать работодателюи зрителям/читателям.
ГлядаДтч
5068 дн. тому
Аккредитация журналиста означает разрешение на присутствие, а снимает - оператор. Камерой, а не мобильным телефоном. Но читачи, наверное, об этом не знают, и знать не хотят
EURONEWS
5069 дн. тому
А ЩО ЦЕ ЗА "ДЗЕБІЛ" ВВАЖАЄ ЩО НЕ МОЖНА ЗНІМАТИ БЕЗ ДОЗВОЛУ ТАМОЖНЮ, СБУ ТА ЩОСЬ ТАМ ЩЕ. ПОЧИТАЙТЕ БУКВАР ДЛЯ ПОЧАТКУ...
EURONEWS
5069 дн. тому
А ЩО ЦЕ ЗА "ДЗЕБІЛ" ВВАЖАЄ ЩО НЕ МОЖНА ЗНІМАТИ БЕЗ ДОЗВОЛУ ТАМОЖНЮ, СБУ ТА ЩОСЬ ТАМ ЩЕ. ПОЧИТАЙТЕ БУКВАР ДЛЯ ПОЧАТКУ...
читаДтч
5069 дн. тому
Кстати, аккредитация журналиста - автоматически означает разрешение на съёмку. А в данном конкретном случае, журналист был аккредитован и значит имел право снимать всё, что угодно на своё усмотрение.
читаДтч
5069 дн. тому
Это каким таким законом запрещено? Давайте название закона и номер статьи закона.
Знающий
5069 дн. тому
А почему не президента сразу уволить? Охрана действовала в рамках закона. Андрушко же на просьбу остановиться стал хамить, угражать, что уволит охранника, снимая, при этом, на мобильный телефон. Законом запрещено снимать журналистам без разрешения таможню, сбу и охрану президента. Андрушко нарушил закон, посадите его.
Idle-pro
5069 дн. тому
Правильно! Хай живе жур.солідарність.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду