У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук

У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук

25 Грудня 2022
3019
25 Грудня 2022
13:39

У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук

3019
Наступний свій фільм він планував зняти про поліцейських. Коли почалася велика війна, кінорежисер пішов захищати свою країну.
У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук
У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук

20 грудня, захищаючи Україну, загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук. Про це повідомила його дружина, акторка Анна Яремчук.

«Хотіла написати "це несправедливо", але хіба є справедливість у нашому житті? По справедливості, він мав би знімати кіно. Він мав би бути затребуваний в цій галузі. Натомість у нас дома стояв автомат і купа військових «ніштячків», що передавала мама з Америки, для хлопців.

Хотів він бути військовим? Ні.

Хотів він кіномайданчик змінити на окопи? Ні.

Мав би він пройти через всю війну цілим і неушкодженим? Так», ― зазначила акторка у своєму дописі.

Дата похорону ще не відома.

Фото: фестиваль «Кіномаршрут»

Як розповів однокласник захисника Олег Істомін, Олег Бобало-Яремчук був командиром першої мінометної батареї та воюював у 23-му батальйоні.

Олег Бобало-Яремчук народився у Львові. Режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепроєктів. Автор художньо-документального чотирьохсерійного фільму про Україну «Серце Всесвіту». У 2021 році вийшов його фільм «Українське кіно: Становлення».

Також як режисер створив фільм «Структура кави або "Абзац"» за оповіданням Богдана Жолдака. У 2012 році отримав грант президента України як молодий діяч у галузі кінематографії. Планував знімати стрічку «Акваторія» про реалії поліцейського територіальної громади. У 2022 році цей проєкт пройшов технічний відбір на 18-й пітчинг Держкіно. 

Колегам кінорежисер запам'ятався як щира і доброзичлива людина, майстер своєї справи. «Був дуже чуйним до акторів і в одно час розумів цінність виразного зображення. Взагалі, був відвертим та справжнім. Завжди пам'ятатиму його усміхненим. Вічна та світла пам'ять тобі Олеже, спочивай з миром!», ― написав документаліст Дмитро Тяжлов.

У захисника залишилися дружина та донька. Друзі родини опублікували картку для збору коштів: 5363542090735979

Вічна слава герою!

Фото зі зйомок фільму «Структура кави». З архіву Віктора Маляренка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3019
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду