detector.media
25.12.2022 13:39
У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук
У боях під Бахмутом загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук
Наступний свій фільм він планував зняти про поліцейських. Коли почалася велика війна, кінорежисер пішов захищати свою країну.

20 грудня, захищаючи Україну, загинув кінорежисер Олег Бобало-Яремчук. Про це повідомила його дружина, акторка Анна Яремчук.

«Хотіла написати "це несправедливо", але хіба є справедливість у нашому житті? По справедливості, він мав би знімати кіно. Він мав би бути затребуваний в цій галузі. Натомість у нас дома стояв автомат і купа військових «ніштячків», що передавала мама з Америки, для хлопців.

Хотів він бути військовим? Ні.

Хотів він кіномайданчик змінити на окопи? Ні.

Мав би він пройти через всю війну цілим і неушкодженим? Так», ― зазначила акторка у своєму дописі.

Дата похорону ще не відома.

Фото: фестиваль «Кіномаршрут»

Як розповів однокласник захисника Олег Істомін, Олег Бобало-Яремчук був командиром першої мінометної батареї та воюював у 23-му батальйоні.

Олег Бобало-Яремчук народився у Львові. Режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепроєктів. Автор художньо-документального чотирьохсерійного фільму про Україну «Серце Всесвіту». У 2021 році вийшов його фільм «Українське кіно: Становлення».

Також як режисер створив фільм «Структура кави або "Абзац"» за оповіданням Богдана Жолдака. У 2012 році отримав грант президента України як молодий діяч у галузі кінематографії. Планував знімати стрічку «Акваторія» про реалії поліцейського територіальної громади. У 2022 році цей проєкт пройшов технічний відбір на 18-й пітчинг Держкіно. 

Колегам кінорежисер запам'ятався як щира і доброзичлива людина, майстер своєї справи. «Був дуже чуйним до акторів і в одно час розумів цінність виразного зображення. Взагалі, був відвертим та справжнім. Завжди пам'ятатиму його усміхненим. Вічна та світла пам'ять тобі Олеже, спочивай з миром!», ― написав документаліст Дмитро Тяжлов.

У захисника залишилися дружина та донька. Друзі родини опублікували картку для збору коштів: 5363542090735979

Вічна слава герою!

Фото зі зйомок фільму «Структура кави». З архіву Віктора Маляренка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY