Комітет свободи слова заслухав кандидатів на членство в Нацраді

6 Лютого 2013
6424
6 Лютого 2013
18:33

Комітет свободи слова заслухав кандидатів на членство в Нацраді

6424
20 лютого комітет планує розглянути звіт Нацради за 2012 рік
Комітет свободи слова заслухав кандидатів на членство в Нацраді

Комітет з питань свободи слова та інформації 6 лютого розглянув кандидатури на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. Засідання комітету проходило в режимі наради, оскільки друга сесія парламенту через блокування опозиції так і не розпочалася.

 

Із 12 претендентів комітет заслухав 10 осіб. Валентин Резніченко та Віталій Сокур не прийшли на засідання «з поважних причин», повідомили в комітеті. Кандидати розповіли свою біографію, мотивували своє рішення стати членом Нацради, відповіли на запитання народних депутатів.

 

Нагадаємо, на членство в Нацраді претендують 12 кандидатів:

Георгієвська Вікторія Володимирівна (депутатська фракція Комуністичної партії України),

Задирко Геннадій Олександрович (депутатська група «Реформи заради майбутнього»), Калініченко Михайло Михайлович (Національна спілка журналістів України),

Квурт Костянтин Семенович (Асоціація «Спільний простір»),

Крайняк Юрій Олегович (Всеукраїнська громадська організація «Телерадіомовна асоціація України»),

Набруско Віктор Іванович (Національна спілка журналістів України),

Осауленко Тарас Володимирович (депутатська фракція Всеукраїнське об'єднання «Свобода»),

Павленко Віктор Вікторович (Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальний захист працівників аудіовізуальних засобів масової інформації», ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників»),

Пащук Володимир Петрович (Всеукраїнська асоціація дитячого та юнацького телебачення),

Півнюк Олександр Володимирович (ГО «Всеукраїнська асоціація телеглядачів»),

Резніченко Валентин Михайлович (ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників»),

Сокур Віталій Віталійович (Незалежна асоціація телемовників України).

 

Про своє рішення щодо кандидатів на членство в Нацраді комітет повідомить пізніше, як тільки народні депутати зможуть легітимно за нього проголосувати. Про це сказав голова комітету Микола Томенко. «Ми створимо всі комфортні умови для представлення ваших кандидатур у сесійній залі», - запевнив кандидатів пан Томенко.

 

Крім того, члени комітету розглянули і рекомендували для затвердження План-графік участі представників депутатських фракцій, груп і народних депутатів України, які не входять до складу жодної фракції чи групи, у 45-хвилинних щотижневих тематичних телепрограмах «Парламент» на телеканалі «Рада» впродовж другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

 

За пропозицією Миколи Томенка, члени комітету звернуться до спікера Володимира Рибака з пропозицією щодо приведення розпорядження голови парламенту № 393 від 11 травня 2011 року «Про забезпечення виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Апараті Верховної Ради України» у відповідність до чинного законодавства України. На його думку, за виконання цього закону повинен відповідати не тільки Комітет з питань свободи слова та інформації, а всі парламентські комітети у межах своєї компетенції.

 

Також члени Комітету оприлюднили позитивні зрушення щодо проблемних медійних питань, які виникали останнім часом. А саме, по радіостанції «FM Галичина», інтернет-виданню «Херсонська правда» та інших. Крім того, заслухали звіти про ситуацію із закриттям пресових кіосків у Кривому Розі та щодо ситуації навколо газети «Експрес». Члени Комітету вирішили детально вивчити факти тиску на газету і звернутися до міністра внутрішніх справ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду