Міліція забрала позов до херсонського журналіста на 100 тис. грн після спростування недостовірної інформації

1 Лютого 2013
7025
1 Лютого 2013
19:49

Міліція забрала позов до херсонського журналіста на 100 тис. грн після спростування недостовірної інформації

7025
Міліція забрала позов до херсонського журналіста на 100 тис. грн після спростування недостовірної інформації

1 лютого начальник Дніпровського райвідділу МВС у Херсонській області Володимир Мартиненко вирішив відкликати позов про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, який було подано до керівника інтернет-видання «Херсонська правда» Тараса Бузака. Про це повідомляє Інститут розвитку регіональної преси, чий юрист Олександр Бурмагін надавав консультаційну допомогу херсонському журналісту.

 

Нагадаємо, Володимир Мартиненко вимагав спростувати інформацію з новини «Вчера на углу улиц Перекопская и Черноморская стреляли» і стягнути з Тараса Бузака 100 тис. грн. У тексті новини повідомлялося: «Вчера, 18 ноября, около 7:45 часов на углу улиц Перекопская и Черноморская лежал труп. По словам жителей находящихся рядом домов и случайных прохожих ранним утром происходило задержание правоохранителями преступника, который был убит автоматной очередью».

 

«Сьогодні ми зустрілися з генерал-майором міліції, начальником УМВС України в Херсонській області Валерієм Литвиним та начальником Дніпровського райвідділу міліції Херсону Володимиром Мартиненко і дійшли з ними згоди, - розповів ІРРП Тарас Бузак. - Вони подали заяву про відкликання свого позову. У свою чергу я опублікував спростування, що труп був, але стрілянини не було».

 

У спростуванні інформації йдеться: «На самом деле труп в этом районе действительно был, но не по вине стрельбы правоохранительных органов, а по причине пьяной драки. Данное убийство было раскрыто. Таким образом, можно утверждать, что стрельбы в это время и в этом районе действительно не было».

 

Нагадаємо, реагуючи на звернення Тараса Бузака до Комітету з питань свободи слова та інформації з приводу порушення його процесуальних прав, голова комітету Микола Томенко заявив, що в даному випадку порушуються норми закону «Про інформацію», які прямо вказують, що посадові особи не мають права вимагати відшкодування моральної шкоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду