ОБСЄ видало для Нацради збірник про регулювання нових конвергентних аудіовізуальних ЗМІ

27 Грудня 2012
5459
27 Грудня 2012
13:57

ОБСЄ видало для Нацради збірник про регулювання нових конвергентних аудіовізуальних ЗМІ

5459
ОБСЄ видало для Нацради збірник про регулювання нових конвергентних аудіовізуальних ЗМІ

26 грудня на брифінгу в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення було презентовано збірник «Огляд підходів до регулювання нових конвергентних аудіовізуальних засобів масової інформації: міжнародний досвід» авторства медіаекспертів Діани Проценко і Дмитра Тупчієнка.

 

Його видання стало результатом дослідження, проведеного на замовлення Нацради в рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення у формуванні практичних регуляторних підходів до нових аудіовізуальних медіа».

 

Книга вийшла накладом у 300 примірників. В електронній версії вона доступна на сайті Національної ради.

 

Основним досягненням цієї праці медіа-юристів заступник голови Нацради Лариса Мудрак назвала закладене в неї повідомлення про те, що регулювання - не означає тільки ліцензування й тільки реєстрацію, воно означає ще й захист, і підтримку. Також важливим, на її думку, є запропонований глосарій: «У ньому є перекладені  українською мовою ті терміни, до яких ми вже почали звикати. Для мене це найбільша, золота суть, і головне, що ми сюди заклали: ми спробували адаптувати на українській території ті технології, які уже працюють, надати їм визначення, до якого можна звикати. І ми переконані, що вони  будуть використовуватися як справжні українські».

 

Один із авторів книги Діана Проценко зазначила, що робота певною мірою залишається відкритою, і закликала медіаспільноту, медіаринок долучатися до обговорення порушених у ній тем. «Ми заохочуємо працювати над глосарієм, тому що те, що ми запропонували в брошурі - не остаточна версія», - сказала вона.

 

Другий автор книги Дмитро Тупчієнко окреслив своєрідні завдання для регулятора: продовжувати більш тісне спілкування з представниками ринку, вести роз'яснювальну, просвітницьку роботу, щоб доносити до них, що ж насправді є нові медіа, що дасть змогу «адекватно реагувати на виклики не тільки технологічні..., а й на морально-етичні, політико-економічні, наприклад, доступ дітей до дорослого контенту».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду