detector.media
27.12.2012 13:57
ОБСЄ видало для Нацради збірник про регулювання нових конвергентних аудіовізуальних ЗМІ

26 грудня на брифінгу в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення було презентовано збірник «Огляд підходів до регулювання нових конвергентних аудіовізуальних засобів масової інформації: міжнародний досвід» авторства медіаекспертів Діани Проценко і Дмитра Тупчієнка.

 

Його видання стало результатом дослідження, проведеного на замовлення Нацради в рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення у формуванні практичних регуляторних підходів до нових аудіовізуальних медіа».

 

Книга вийшла накладом у 300 примірників. В електронній версії вона доступна на сайті Національної ради.

 

Основним досягненням цієї праці медіа-юристів заступник голови Нацради Лариса Мудрак назвала закладене в неї повідомлення про те, що регулювання - не означає тільки ліцензування й тільки реєстрацію, воно означає ще й захист, і підтримку. Також важливим, на її думку, є запропонований глосарій: «У ньому є перекладені  українською мовою ті терміни, до яких ми вже почали звикати. Для мене це найбільша, золота суть, і головне, що ми сюди заклали: ми спробували адаптувати на українській території ті технології, які уже працюють, надати їм визначення, до якого можна звикати. І ми переконані, що вони  будуть використовуватися як справжні українські».

 

Один із авторів книги Діана Проценко зазначила, що робота певною мірою залишається відкритою, і закликала медіаспільноту, медіаринок долучатися до обговорення порушених у ній тем. «Ми заохочуємо працювати над глосарієм, тому що те, що ми запропонували в брошурі - не остаточна версія», - сказала вона.

 

Другий автор книги Дмитро Тупчієнко окреслив своєрідні завдання для регулятора: продовжувати більш тісне спілкування з представниками ринку, вести роз'яснювальну, просвітницьку роботу, щоб доносити до них, що ж насправді є нові медіа, що дасть змогу «адекватно реагувати на виклики не тільки технологічні..., а й на морально-етичні, політико-економічні, наприклад, доступ дітей до дорослого контенту».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY