Міський голова Полтави подав до суду на інтернет-видання «Новини Полтавщини» (ОНОВЛЕНО)

15 Листопада 2012
6641
15 Листопада 2012
19:58

Міський голова Полтави подав до суду на інтернет-видання «Новини Полтавщини» (ОНОВЛЕНО)

6641
Меру не сподобалась фраза «побував на коврі у президента»
Міський голова Полтави подав до суду на інтернет-видання «Новини Полтавщини» (ОНОВЛЕНО)

Журналісти інтернет-видання «Новини Полтави» повідомили, що міський голова Полтави Олександр Мамай подав до суду на їхнє інтернет-видання  і вимагає 100 тисяч гривень компенсації через фразу «побував на коврі у президента» в одному з матеріалів видання.

 

«Олександр Федорович Мамай вважає, що фраза "побував на коврі у президента" шкодить його діловій репутації та принижує його гідність», - йдеться у їхньому повідомленні.

 

Висновок про те, що вислів «викликати на килим» є образливим Олександр Мамай зробив на підставі трактувань цієї фрази російськими сайтами. Ті розшифровують даний вислів як «идти в кабинет начальника для выговора, для разноса; по одной из версий, первоначально это выражение относилось к слуге, вызванном к хозяину для выговора». Журналісти ж «Полтавщини» запевняють, що цей вислів використали суто в іронічно-жартівливій формі і здивовані такою реакцією мера.

 

Щоправда, у самій позовній заяві причина позову не зводиться лиш до фрази «побував на коврі». Так, в ній вказано, що насправді Олександр Мамай не міг і не зустрічався з Віктором Януковичем в той період часу, про який йдеться у публікації, оскільки перебував в офіційній відпустці і знаходився за кордоном. Відповідно, інформація у новині не може бути достовірною. Крім того, мера обурює твердження журналіста про те, що він нібито звітував перед президентом з приводу низьких результатів Партії регіонів на виборах на Полтавщині.

 

«Це завдає шкоди моїй честі і гідності, оскільки справляє враження на суспільство, переконуючи його в тому, що я, зневажаючи закон, мав вчиняти дії спрямовані на забезпечення "певного позитивного результату" Партії регіонів під час проведення виборів і за відсутності такого результату був "вызван на ковер" для отримання від глави держави якоїсь "догани"», -  сказано в позові.

 

Перше засідання суду заплановано на 20 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду