Черкаський інтернет-ресурс «Прочерк.інфо» атакували хакери

26 Листопада 2012
7997
26 Листопада 2012
12:50

Черкаський інтернет-ресурс «Прочерк.інфо» атакували хакери

7997
Редакція пов’язує атаки на інтернет-видання із публікацією новин про критику чиновників
Черкаський інтернет-ресурс «Прочерк.інфо» атакували хакери

З вечора п'ятниці 23 листопада і до сьогоднішнього дня черкаське інтернет-видання «Прочерк.інфо» піддається безперервним DDoS-атакам. На разі сайт не працює, при завантаженні виникає напис 504 Gateway Time-out.

 

Як повідомив «Детектор медіа» керівник проекту «Прочерк.інфо», голова  Черкаської обласної організації і перший заступник голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, «за інформацією фахівців, проблеми сайту виникли через зовнішнє втручання - генерацію великої кількості запитів із метою зробити сайт недоступним для користувачів. Активність DDoS-атак не зменшується уже протягом трьох діб».  

 

Інтернет-видання було атаковане одразу після публікації кількох новин з Черкаської обласної колегії за підсумками соціально-економічного розвитку регіону за 9 місяців поточного року. На засіданні, зокрема, голова обласної держадміністрації піддавав нищівній критиці багатьох чиновників. Одному з них губернатор іронічно порекомендував швидше одужувати. Публікація на сайті (разом з відео) новини «Тулуб попросив від його імені передати хворому чиновнику яблучка і мандаринки» встигла зібрати 51725 переглядів. Після цього сайт зазнав DDoS-атак і став недоступний для користувачів. Відео наразі можна подивитись на YouTube.

 

Редація «Прочерк.Інфо» не пов'язує атаки на сайт із якимись конкретними особами. Але, на думку журналістів, у цьому зацікавлені ті, хто має на меті перешкодити праці незалежного інтернет-видання. Це вже другий прецедент, коли черкаські інтернет-ресурси піддаються DDoS-атакам. Так, у вересні-жовтні через подібну проблему два тижні не працював черкаський сайт «Провінція».

 

«Ми не перші, у кого виникли проблеми протягом останніх місяців, - сказав «Детектор медіа» керівник «Процерк.Інфо» Сергій Томіленко, - варто згадати видання «Провінція», «Вечірня Умань» та «Вечірні Черкаси», на які у той чи інший спосіб здійснюється тиск. Тобто проблеми виникають у тих видань, які не пов'язані із державною адміністрацією».

 

Наразі редакція сайту «Прочерк.інфо» працює спільно з фірмою-постачальником послуг хостингу. Придбано додаткові послуги з програмного захисту сайту від DDoS-атак. Відповідне програмне забезпечення вже працює, однак відновлення нормального функціонування сайту поки що не відбулось. Редакція прогнозує, що певні перебої з доступом до сайту можуть виникати протягом найближчих кількох днів.

 

DDoS-атака - це напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними до користувачів. Одним із найпоширеніших методів нападу є насичення атакованого комп'ютера або мережевого устаткування великою кількістю зовнішніх запитів. Таким чином атаковане устаткування не може відповісти користувачам, або відповідає настільки повільно, що стає фактично недоступним.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду