Мер Полтави відсторонив керівника прес-служби через запит інформагенції «Новини України»

14 Липня 2010
22739
14 Липня 2010
19:04

Мер Полтави відсторонив керівника прес-служби через запит інформагенції «Новини України»

22739
Мер Полтави відсторонив керівника прес-служби через запит інформагенції «Новини України»

Мер Полтави Андрій Матковський оголосив догани всім працівникам прес-служби мерії, а її керівника Віктора Кікотя тимчасово відсторонив від виконання обов'язків та направив у вимушену відпустку терміном 30 днів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Полтавської міської ради та виконавчого комітету, оприлюдненому 14 липня.

 

Цим повідомленням мерія фактично визнала випадки порушення закону з боку її прес-служби, пише інформаційне агентство «Новини України». Напередодні представник ІА «Новини України» спрямував до керівника прес-служби міської ради інформаційний запит щодо проявів цензури, який став результатом проведеного інформагентством журналістського розслідування та публікації сайту «Полтавщина».

 

Почувши про вручення йому інформзапиту, керівник прес-служби втік від представника ІА «Новини України». Отримати запит відмовилися і в канцелярії мерії, яка відповідно до Закону України «Про інформацію» зобов'язана приймати інформаційні запити до керівників структурних підрозділів мерії. Тому цей запит був офіційно надісланий керівнику прес-служби рекомендованим листом.

 

Однак мер Андрій Маяковський розцінив випадки цензури, які були виявлені у журналістському розслідуванні ІА «Новини України» (недопуск журналістів на прес-конференцію мера), лише як «непорозуміння». На думку інформагенції, описані у цьому матеріалі прояви цензури є порушенням українського законодавства, що саме і доводиться в запиті. В разі, якщо його проігнорують або дадуть формальну «відписку», наступний інформаційний запит від ІА «Новини України» буде подано особисто до міського голови. Зокрема, із запитанням: «Чиї директиви виконував підпорядкований вам керівник прес-служби міської ради, обмежуючи доступ полтавських журналістів до інформації і відкрито заявляючи їм про "вказівку згори"?».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22739
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій
5049 дн. тому
Давно всім відомо що на засідання полтавської міської ради дуже важко потрапити громадським діячам, представникам громадських організацій та й просто громадянам незгодним з курсом мера. Виявляється тепер вже й журналістів не пускають!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду