Новий мер Полтави хоче забрати в журналіста золоту нагороду

15 Грудня 2010
15405
15 Грудня 2010
11:31

Новий мер Полтави хоче забрати в журналіста золоту нагороду

15405
Новий мер Полтави хоче забрати в журналіста золоту нагороду

Мер Полтави Олександр Мамай хоче забрати у генерального директора полтавської телестудії «Місто» Ігоря Кужика нагороду міськвиконкому «Почесний знак Полтавського міського голови», яку йому вручив колишній міський голова Андрій Матковський, повідомляє студія «Місто».

 

14 грудня на прес-конференції у Полтаві Олександр Мамай зазначив, що йдеться про нагороду міськвиконкому «Почесний знак Полтавського міського голови» - золотий нагрудний знак з сапфірами, яку Ігорю Кужику вручили 11 листопада цього року і яка коштує близько 1000 доларів. Через журналістів телестудії «Місто», присутніх на прес-конференції, міський голова передав прохання до Ігоря Кужика повернути нагрудний знак, здати у МВК, «щоб за ним не ганялася вся міліція».

 

Як вважає пан Мамай, колишній мер Андрій Матковський, нагороджував «кого заманеться, тоді як найвищі відзнаки територіальної громади повинні отримувати лише ті, хто на це заслуговує. Це може бути максимум 2 людини на рік, а не 3 на день».

 

Ігор Кужик такій заяві дивується і вважає, що Олександр Мамай знехтував принципами «моралі, етики, коректної поведінки і опустився до рівня зовсім не міського голови». Відзнаку повертати пан Кужик не збирається, оскільки отримував її не з рук Олександра Мамая, а від Андрія Матковського напередодні професійного свята - Дня телебачення та радіомовлення: «Але я працюю не заради нагород, як керівник телестудії - за зарплатню, а як колишній депутат - за подяку та визнання полтавчан».

 

Також гендиректор переконаний: те, що у нагрудному знаку присутні золото та сапфіри - не зовсім правда, як і ціна, про яку заявлено на прес-конференції. Стосовно ж міліції, яка повинна ганятися за Кужиком - то як стверджує останній: «Хоча в мене відсутній досвід спілкування з представниками правоохоронних органів в якості порушника, на відміну від декого, тим не менше, я переховуватися не збираюся».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду