detector.media
15.11.2012 19:58
Міський голова Полтави подав до суду на інтернет-видання «Новини Полтавщини» (ОНОВЛЕНО)
Міський голова Полтави подав до суду на інтернет-видання «Новини Полтавщини» (ОНОВЛЕНО)
Меру не сподобалась фраза «побував на коврі у президента»

Журналісти інтернет-видання «Новини Полтави» повідомили, що міський голова Полтави Олександр Мамай подав до суду на їхнє інтернет-видання  і вимагає 100 тисяч гривень компенсації через фразу «побував на коврі у президента» в одному з матеріалів видання.

 

«Олександр Федорович Мамай вважає, що фраза "побував на коврі у президента" шкодить його діловій репутації та принижує його гідність», - йдеться у їхньому повідомленні.

 

Висновок про те, що вислів «викликати на килим» є образливим Олександр Мамай зробив на підставі трактувань цієї фрази російськими сайтами. Ті розшифровують даний вислів як «идти в кабинет начальника для выговора, для разноса; по одной из версий, первоначально это выражение относилось к слуге, вызванном к хозяину для выговора». Журналісти ж «Полтавщини» запевняють, що цей вислів використали суто в іронічно-жартівливій формі і здивовані такою реакцією мера.

 

Щоправда, у самій позовній заяві причина позову не зводиться лиш до фрази «побував на коврі». Так, в ній вказано, що насправді Олександр Мамай не міг і не зустрічався з Віктором Януковичем в той період часу, про який йдеться у публікації, оскільки перебував в офіційній відпустці і знаходився за кордоном. Відповідно, інформація у новині не може бути достовірною. Крім того, мера обурює твердження журналіста про те, що він нібито звітував перед президентом з приводу низьких результатів Партії регіонів на виборах на Полтавщині.

 

«Це завдає шкоди моїй честі і гідності, оскільки справляє враження на суспільство, переконуючи його в тому, що я, зневажаючи закон, мав вчиняти дії спрямовані на забезпечення "певного позитивного результату" Партії регіонів під час проведення виборів і за відсутності такого результату був "вызван на ковер" для отримання від глави держави якоїсь "догани"», -  сказано в позові.

 

Перше засідання суду заплановано на 20 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY