Янукович обіцяє профінансувати розвиток української мови

17 Жовтня 2012
3843
17 Жовтня 2012
14:15

Янукович обіцяє профінансувати розвиток української мови

3843
Янукович обіцяє профінансувати розвиток української мови

Незабаром має бути затверджена Державна програма розвитку української мови. Про це президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

 

«Сьогодні працює робоча група, розроблено програму розвитку української мови, яка після відповідної експертизи буде затверджена урядом і відповідно профінансована в бюджеті наступного року. І так ми будемо робити кожного року», - сказав Віктор Янукович.

 

За його словами наразі завершується робота над змінами до прийнятого Верховною Радою Закону «Про засади державної мовної політики».

 

Нагадаємо, робоча група з доопрацювання закону «Про засади державної мовної політики» затвердила змін до закону та концепцію державної програми всебічного розвитку та функціонування української мови, яка передбачає, з-поміж іншого, підтримку книговидання українською мовою та забезпечення її використання у кінематографії.

 

Просувати українську мову будуть за допомогою соціальної реклами, а також концертів у південному та східному регіонах. Окрім цього, був розроблений порядок фінансування заходів з розвитку української мови. Все це буде відбуватися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Зокрема, з держбюджету пропонується витратити 582 млн. 239 тис. грн.: у 2013 р. - понад 168 млн. грн., у 2014 р. - понад 220 млн. грн., у 2015 р. - понад 192 млн. тис. грн.

 

Закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду