detector.media
17.10.2012 14:15
Янукович обіцяє профінансувати розвиток української мови

Незабаром має бути затверджена Державна програма розвитку української мови. Про це президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

 

«Сьогодні працює робоча група, розроблено програму розвитку української мови, яка після відповідної експертизи буде затверджена урядом і відповідно профінансована в бюджеті наступного року. І так ми будемо робити кожного року», - сказав Віктор Янукович.

 

За його словами наразі завершується робота над змінами до прийнятого Верховною Радою Закону «Про засади державної мовної політики».

 

Нагадаємо, робоча група з доопрацювання закону «Про засади державної мовної політики» затвердила змін до закону та концепцію державної програми всебічного розвитку та функціонування української мови, яка передбачає, з-поміж іншого, підтримку книговидання українською мовою та забезпечення її використання у кінематографії.

 

Просувати українську мову будуть за допомогою соціальної реклами, а також концертів у південному та східному регіонах. Окрім цього, був розроблений порядок фінансування заходів з розвитку української мови. Все це буде відбуватися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів. Зокрема, з держбюджету пропонується витратити 582 млн. 239 тис. грн.: у 2013 р. - понад 168 млн. грн., у 2014 р. - понад 220 млн. грн., у 2015 р. - понад 192 млн. тис. грн.

 

Закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY