Міліція не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за «наїзд» на Мустафу Найєма

10 Жовтня 2012
4832
10 Жовтня 2012
11:51

Міліція не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за «наїзд» на Мустафу Найєма

4832
І знову порадила звертатися до прокуратури
Міліція не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за «наїзд» на Мустафу Найєма

Міліція провела перевірку заяви журналіста і телеведучого Мустафи Найєма щодо вчинення стосовно нього хуліганських дій невідомими особами на паркувальному майданчику поблизу Міжнародного виставкового центру, розташованого на Броварському проспекті в Києві 30 липня. У ході перевірки правоохоронці не знайшли достатніх підстав для відкриття кримінальної справи. Про це йдеться у відповіді міністра МВС Віталія Захарченка на депутатське звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця.

 

«У зв'язку з тим, що під час перевірки не отримано достатніх і об'єктивних даних, які б указували на факти грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства або заподіяння тілесних ушкоджень Найєму Мустафі-Масі, 10.08.2012 Дніпровським РУ відмовлено в порушенні кримінальної справи на підставі ч.2 (за відсутністю в діянні складу злочину) ст.6 (обставини, що виключають провадження в кримінальній справі) КПК України. Матеріали надіслано в прокуратуру для перевірки законності прийнятого рішення», - йдеться у листі Захарченка.

 

Водночас МВС інформує, що згідно із законодавством України досудове слідство у справах про злочини, передбачені с. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, провадиться слідчими прокуратури.

 

Нагадаємо, інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, де проходив з'їзд Партії регіонів. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів відштовхувала журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Дніпровське райуправління міліції відмовило в порушенні кримінальної справи.

 

Як писала «Детектор медіа», прокуратура скасувала постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної справи» і зобов'язала міліцію провести повторну перевірку заяви пана Найєма.

 

На засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації Мустафа Найєм зазначав: «У своїй заяві я вказував, що народний депутат Віталій Хомутиннік знає людину, яка вчинила ці дії. Ця людина дзвонила мені з телефону пана Хомутинніка. Але правоохоронні органи не допитали пана Хомутинніка по суті. Також я вказав номери автомобілів, які були в цьому конфлікті, одна з них належить пану Калетнику (Миколі Миколайовичу. - ТК). У відповіді міліції вказано, що опитати з цього приводу пана Калетника було неможливо, оскільки за останнім місцем реєстрації він на даний час не проживає. І знайти його неможливо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4832
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зрозуміло
4218 дн. тому
Це і так давно було зрозуміло. Це тупий піар і понти Найема, якого ніхто реально не бив.
тількиТак
4218 дн. тому
Доки ПР ( МВС,СБУ, ФСБ) не запланують "операцій" - в державі - все спокійно. Ліва не знає, що робить права. Тому знайти не можуть.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду